Grattis Britt!

 

Oj! Ja jag lovar. Jag ska fortsätta att blogga. Det är rätt många nu som kommenterat att vi saknar din blogg. Tack för det. Det ger bränsle till att skriva att någon också läser. Och att räknaren ger indikation är en sak men kött o blod bakom är ännu trevligare. Som ni sett så har ”bloggsemestern” varit betydligt längre än den vanliga semestern. Det har hänt mycket i sommar och naturligtvis kommer jag att berätta lite av detta längre fram.

 

Dagarna har börjat med allehanda möten och i går hade vi Kommunstyrelsen arbetsutskott. Vi hade en hel del intressant ärenden som vanligt. Men vårt oppositionsråd Britt Strömberg (c) var inte närvarande. Vi fick snart veta orsaken. Britt hade bjudit hem oss på lunch. Och hon behövde nog hela morgonen för att ordna till så mycket god mat. Britt fyllde nämligen 65 år igår och arbetsutskottets ledamöter lät sig väl smaka av det goda hon bjöd på. Att dessutom solen bjöd på sina strålar och vi satt på altanen gjorde upplevelsen ännu trevligare.

Grattis Britt o Tack för en trevlig lunch!

 

Idag fortsätter vi budgetarbetet. Som ni vet så har det varit ett knepigt budgetarbete detta år. Men nu måste vi sätta ner foten. Och visst känns det skönt att vi har en regering som förstått att vi behöver några slantar till så det är spännande att se vad höstproppen har att ge. Klart är att vi Kristdemokrater i landet inte vill göra det sista steget i jobbskatteavdraget nu. Vi anser hellre att pensionärerna ska få utdelning. Det är dags för dem nu. Få se hur moderaterna ställer sig till pensionärerna. Det har inte varit riktigt lätt för det resonemanget tidigare.

 

3 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Svar till Katarina Hampusson (2009-08-19 12:23)
    Hej
    Jo detta är väldigt intressanta siffror. Här finns mycket att hämta och första dagen detta kom var jag o botansierade här. Vet inte vad du direkt syftar på. Men jag antar att du relaterar till standardkostnaden. Standardkostnaden är ett begrepp som vi resonerat om tidigare men som fått ny fart under senare tid.
    Jag återkommer nog i en blogg just om denna standardkostnad och hur den är uppbyggd längre fram. Men klart är att alla Vännäs Kommuns verksamheter ligger över standardkostnaden idag. Skulle alla verksamheter ligga på standardkostnaden så skulle vi ha ca 30 miljoner till att rör oss med jämfört med de pengar vi budgeterar idag.

  2. Katarina Hampusson

    Jag känner inte riktigt igen mig…
    Jag förstår inte ifall du skriver i ”vanliga” uttrycks-termer i politiken eller om du för ett resonemang runt rapporten.

    hälsningar
    Katarina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.