Hur blev det?

 

Ni som följt min blogg har sett att jag tidigare skrev om mitt äppelträd. Frågan var om det blir några äpplen i år. Som ni vet så är det inte så många äppelsorter som går bra här i den växtzon vi har i Vännäs. Jag satte ett träd för 4 år sedan mer på test för att se om det funkar. Och redan första året fick jag ett äpple. Sedan utökades det till 17 st år två. Och i år tror jag det nästan det är 17 på varje gren.

 

Lite avundsjuk blir man alltid. Pratade med min dotter Malin i Danmark och de har både plommon o väldigt söta o goda äpplen i trädgården. Men det är ju inte zon 6 som vi har här i Vännäs. Ibland funderar man om man inte bor på fel ställen. Men å andra sidan kan man säga som en granne sa att vi bor precis på rätt ställe. För vi har både sommar, vinter o höst o vår. Så det beror på hur man ser det.

 

Få se om äpplena blir sötare i år. I fjol var de så sura så det bet i kindbenen när man åt dem. Så ska sanningen fram så åt vi inte ens upp alla 17. Men det är bara kul o se att det växer.

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Malin

    Det är bara så att i Danmark har vi det gott på fruktfronten.. 🙂

    Vi får nuförtiden hjälp av vänner till att äta all frukt..frågan att börja sälja frukten har krossat min hjärna, kanske beroende på min säljare som pappa 😀

    .Ps. Thomas frågade om bilden är tagen på vårat äppelträd jag sa att jag var tveksam ;D .Ds.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.