Pensionärernas tur.

 

Förslaget om ytterligare sänkt skatt för pensionärer är en viktig reform för att skapa ekonomisk trygghet, men också en viktig rättvisereform.

Visst man kan tycka att det borde varit mer, men en viktig början. Det har hela tiden ifrågasatts från tex PRO. Men den retoriska frågan åker tillbaka. Vad har den röda regeringen tidigare gjort för penionärerna? Här kommar man att vara svaret skyldig.

För att stärka pensionärernas ekonomiska situation genomför Alliansregeringen nu ytterligare skattelättnader för alla Sveriges pensionärer. Förslaget innebär att en pensionär med full garantipension får en skattesänkning med mellan cirka 1000 och 1200 kronor per år beroende på kommunalskattenivå.

Tack vare Kristdemokraterna i regeringen får pensionärerna en tryggare och bättre vardagsekonomi!

 

 

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Per-Ola Moström

    Läs dagens VK sidan 20 herr Smetana!

    Jag citerar:
    ”Inklusive dessa förändringar för en äldre pensionär med enbart garantipension cirka 30-40 kronor mer efter skatt i månaden nästa år” samt

    ”Men för en pensionär med en månadsinkomst på runt 12500 kronor i månaden eller 150 000 per år blir den slutliga effekten 90-100 kronor mindre i månaden”.

    Trots den sänkta skatten blir det alltså ändå minus för denna grupp av pensionärer skriver VK.

    Luras inte Smetana – det blev OTUR igen för pensionärerna! Pengarna ska till dom som har HÖGA inkomster istället!

    =Borgerlig jämlikhet!

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Per-Ola Moström (2009-09-16 13:55)
    Synar dina siffor bäste herr Moström. Jag har andra beräkningar jag kan visa på. Men de lyssnar du väl inte till som vanligt. Du har ju din egen agenda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.