På vänsterfronten intet nytt

 

Vi upplever just nu den värsta ekonomiska krisen sedan 1930-talet. Mitt i denna kris vill vänsterkartellen göra det dyrare för företag att anställa och mindre lönsamt att arbeta. Dessutom innebär den sammantagna vänsterpolitiken högre skattetryck och mer makt till politiker, och mindre makt för enskilda människor, mindre valfrihet och färre kronor i den egna plånboken. Man kan inte annat säga än att man känner igen vänsterkartellen.
Tittar man på oppositionens budgetalternativ kan man konstatera: 
 
  • Splittringen är djup när man läser oppositionens budgetmotioner mer i detalj. De är långt ifrån varandra i avgörande frågor – skattepolitiken, a-kassan, sjukförsäkringen, miljöavgifter, ramverket för den ekonomiska politiken och framförallt finansieringen av sina reformer – att man måste tala om helt olika syn på hur ett lands ekonomi ska skötas.
  • Vänsterpartiet vill bland annat höja inkomstskatten för låg- och mellaninkomsttagare med 54 miljarder kronor, medan (S) och (MP) ”nöjer” sig med 10 miljarder och samtidigt höjer marginalskatterna kraftigt. Socialdemokraterna vill höja skattetrycket med 20 miljarder, Miljöpartiet med 16,7 miljarder och Vänsterpartiet med 27,7 miljarder.
  • Ungdomsarbetslösheten vill de märkligt nog angripa genom kraftigt höjda arbetsgivaravgifter för ungdomar med nästan 12 miljarder kronor, vilket gör det dyrare att anställa en ung människa med begränsad yrkeserfarenhet.
  • Det handlar om åtskilliga tiotusentals jobb som kommer att utebli om vänsterkartellen får chans att förverkliga sina politiska idéer.
  • När det gäller den så kallade skattesänkningen för pensionärerna ska vi komma ihåg att det först och främst inte är sänkta skatter till pensionärerna som oppositionspartierna eftersträvar. För att utjämna de så kallade skillnaderna så höjer de istället skatten för dem som arbetar.
Man blir inte förvånad. Men nog är det bäst att de fortfarande får några år på sig i opposition så vi inte drabbas av ovanstående. 
    
Nu väntar snart sängen. I morgon kommer Göran Hägglund till Umeå så det blir lunch med honom och besök på Kärnhuset. Det ska bli intressant att se deras verksamhet. Mer om detta sedan. På kvällen blir det intressanta överläggning med Göran på Stadshuset i Umeå. Vad vi kommer avhandla håller jag ännu för mig själv. Men det torde bli nåt för ”vanligt folk”. 
Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    men varför alltid tala om vad andra partier vill, gör etc. Utan fokusera på vad ditt parti kan göra för oss. Jag orkar inte läsa allt vad andra partier för eller inte. Det är urtråkigt. Jag vill veta vad DITT PARTI kan göra.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Lisbet Olofsson (2009-10-07 06:52)
    Tack för kommentar. Jag har skrivit om vad vi vill göra så jag trodde ni var less 🙂 Men fortsätter gärna.

    Självklart är det viktigt att få fram vad vårt parti vill. Kommer säkerligen mera i bloggen framöver. Men ibland kan det vara bra få tydliggjort vad alternativet är. Så därför är det nog inte helt tokigt med en omvärldsanalys även i politikens värld lite då o då. Skillnaderna blir liksom tydligare då.

    Men säkerligen kommer du få mer info av vad vi vill framöver så du har möjlighet att rösta på oss i september 2010.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.