Dagens KSAU

Vi började tisdagsmorgon med Liljaskolans styrelse. Bosse på Lilja har fått uppdraget att titta på lokalbehovet framöver o ev övertagande av lokalerna på Hammar. Som vi vet så finns det ett antal baracker på Lilja och dessa kan vi inte börja röra förrän 2011 enligt de avtal som finns.

 

I utredningen framkom att de tillgängliga lokalerna på Hammar var för liten för komvuxverksamheten som i dag inryms på lägerområdet. Och vad avser Liljas lokalbehov framöver så ger utredningen vid handen att barackerna kommer att avyttras även om man inte tar lokaler i Hammarskolan i anspråk. Vi har ju också en minskning inom gymnasieskolan att vänta framöver.

 

Så det kvarstår vart vi ska ha lokaler som inte nyttjas fullt ut. I Vännäsby, på Hammarskolan eller på lägerområdet. Det blir en knut att knäcka framöver.

 

Vi hade faktiskt hela 18 punkter på dagordningen på kommunstyrelsen arbetsutskott. Men vi hann inte med alla utan hänsköt många av dem till nästa vecka.

Däremot behandlade vi ekonomin. Det är så att alla nämnder o förvaltningar varje månad ska till kommunstyrelsen arbetsutskott redovisa hur ekonomin ser ut. Och det var dessa punkter som tog vår tid i anspråk.

 

I samband med redovisningarna så ger vi uppdrag av det ena o andra slaget för att hålla styrningen på ekonomin. Så det var några avdelningar som fick sådan uppdrag och vilka det var kan nog utläsas av nedanstående sammanställning. Har tagit med prognosen för året. För vissa avdelningar är det lite knepigt att periodisera så det kan hända saker både åt det ena o andra hållet. Nedan prognostiserat utfall mot budget på årsbasis.

 

Tekniska förvaltningen                                – 1 560 000

Kommunledningskontoret                              – 133 000                        

Vård o Omsorgsförvaltningen                       + 245 000

Barn o Utbildning                                       – 1 625 000

Lilja skolan                                                   – 574 000

2 kommentarer

  1. Cristine Öhnell

    Vad kan det bero på att vi i vård- och omsorgsförvaltningen lyckas gå plus när övriga inte gör det? Kan det vara så att personalen gör ett grymt bra jobb med minimala resurser? Viktigt att det som går bra också framhävs under era sammankomster, personalen på dessa ställen kan behöva få lite offentligt rosande emellanåt! Risken finns annars att man ger upp ambitionen av att få ekonomin att gå runt även där.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Cristine Öhnell (2009-10-14 10:18)
    Du tar upp en viktig fråga. Självklart är det viktigt med beröm när man lyckats. Brukar nog ta up det lite då o då. Jag hoppas också att det framgått från våra möte tex VoN AU där jag flera gånger skickat hälsning när man gjort nåt bra. Har också skrivit det i några blogginlägg tidigare bla 2009-09-04 Tack för att ni finns!

    Peronalen är vår viktigaste resurs att få verkamheten att gå bra och dessutom kunna hushålla med ekonomin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.