Självrannsakelse…

Det är inte roligt då Vännäs kommun figurerar i rättsapparaten av olika anledningar. Och särskilt pinsamt blir det när det beror på att det inte har varit en relevant redovisning av kostnaderna. Det är ytterst pinsamt i två fall som jag känner till. Och det finns säkert fler.

 

Det jag tänker på är hur man från kommunen behandlar egna initiativ inom tex vårdapparaten eller inom skola/ barnomsorg. I klartext menar jag hur man behandlar både Kraftverket i Hällfors samt Hällfors skola. Är det nåt katten har släpat in? Eller är det nåt som vår lagstiftning befrämjar och ger ett utökat utbuds som befrämjar vår kommun.

 

Vad jag anser torde inte behöva skrivas men naturligtvis är det en stor tillgång för vår kommun. Denna tillgång behandlar man inte på det sätt lagstiftarna menar utan man försöker se till att så mycket som möjligt ska sparas på sådan verksamhet. Om dessa enheter begär mer medel så går man ut att man måste spara på egen verksamhet och det vill man inte. Nog är det dags att de goda krafter vi har i vår kommun som ska samverka för tillväxt får blomma fritt.

 

Som ni ser av denna artikel så går nu Kraftverket till länsrätten för att få en juridisk bedömning av sin lagliga rätt till ersättning. Skolan har också velat bringa klarhet i varför de får betydligt mindre än vad eleven kostar i vår egen kommun helt emot lagstiftaren intentioner o vilja riskerar att göra samma sak om det inte sker en attitydförändring hos barn o utbildningsförvaltningen och nämndens majoritet.

 

Är det så vi vill ha det? Och frågan går naturligtvis denna gång till majoriteten i BoU. När ska vi börja samverka tillsammans alla goda krafter för kommunens bästa? Vill vi ha ett utbud av tjänster i vår kommun som gör att fler flyttar in? Ska vi vara attraktiv som kommun med valfrihet och vad det innebär av positiva fördelar för medborgarna? Tror det krävs en självrannsakelsens stund.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. johan Söderling

    Ja Hans-Inge. Berättar du allt nu eller fattas det några väsentliga detaljer. Det låter inte bra det du skriver, men som sagt jag tror det fattas en del. Jag kollar med ordf. Bou när jag kommer hem.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till johan Söderling (2009-10-21 19:32)
    Johan jag hoppas också att jag har fel bild men detta har jag fått mig serverat och jag har inte medvetet på nåt sätt undanhållit något. Det är så här man upplever situationen och att man upplever det så är illa nog.

    Det är på tiden att vi i samsyn alla partier kan ta till oss mångfalden. För det gagnar vår kommun. Det är inte bara jag som tycker det. Det visar också all forskning i saken. Intressant att få detta belyst när vi har Serum hos oss på KS utvecklingsdagar. Vi måste våga för att lyckas!

  3. Skattebetalare i Vännäs

    Som skattebetalare i Vännäs blir jag beklämd över det Smetana skriver, dvs att Hällfors Skola fått mindre i ersättning än kommunens skolor. Varför denna skillnad, herr kommunalråd Johan Söderling? Har du kollat upp detta med ordf Bou? Överhuvudtaget är det beklämmande att konstatera att s-styret i Vännäs inte bryr sig särskilt mycket om att valmöjligheter ska finnas, som dessutom kan hålla lägre kostnader, eller?

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Skattebetalare i Vännäs (2009-10-26 19:13)
    Ja det är beklämmande. Jag vet att Johan tillsammans med Per-Erik nog träffade företrädare för Hällfors skola i eftermiddag. Men vet inte vad mötet har resulterat i. Man kan ju hoppas att det skett en uppvakning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.