Förbjuden tanke

Tog en promenad ner till hantverksmässan på Medis.

– Är detta Vännäs? Hörde jag några uttrycka. Man tyckte nog att det var lite extra liv o rörelse runt medis. Och visst är det roligt när det ordnas nåt i kommunen och att folk uppskattar det. Måste ge eloge till VUT som gör ett bra jobb för Vännäs. Vi såg en stund på ”motorsågsmannen”. Konstnären som tillverkat en hel del med motorsågen i hand. Ett kreativt o roligt sätt att få stubbar o annat se ut på ett betydligt trevligare sätt.

 

Jo nog blev det en del köp på hantverksmässan också. Trots man har det mesta och ibland två av varje så finns det alltid nåt som lockar. Är svag för saker i trä. En farbror sålde en nyckelharpa och den tilldrog sig lite extra min nyfikenhet. För si så där 25 år sedan gick jag en kurs och började tillverka en nyckelharpa. Den blev tillverkad till lite drygt hälften och sen har den legat i lådan sen dess och bidragit till lite dåligt samvete. När jag nu såg denna så fick tankarna naturligtvis nytt liv. Kanske man ska ta några kvällar i anspråk och snickra färdigt. Men det var just det. Vilka kvällar? De flest är upptagna med ett o annat redan. Det får väl bli då man blir pensionär säger frun. Och det är klart har den legat i 25 år nu så kanske den kan ligga i 20 år till. Hur är det man säger: Saker o ting blir bättre med åren.

 

När vi gick ut så gick vi förbi sessionssalen. Där var det full aktivitet. Sammanträdesborden var borta och det var barn som pysslade med allt ifrån att tillverka kort till att snickra en smörkniv. Det kände härligt att det var kreativitet i det rummet. Jag fick en förbjuden tanke. Kanske det är större kreativitet än vanligt. 🙂

 

Det dråpliga i sammanhanget var att när jag stod o tittade på nyckelharpan på Medis så kom det fram en man som gick samma kurs som mig för 25 år sedan. Och naturligtvis passade jag på att fråga hur det går för honom med spelningen. Då fick jag reda på att även han inte gjort det klart. Och jag måste känna i den stunden kändes det lite skönt att det var fler som inte gjort klart (kanske egoistiskt) I och för sig hade han bara lacken kvar och jag har nog några timmars filande innan jag är där. Hur som helst jag tror jag går till garaget och röjer undan lite på snickarbänken och se om jag ska ta en stund nu när andan ligger på. Får passa mig så det inte blir som jag såg en skylt på ett kontor: När vi får arbetslust lägger vi oss o vilar till det går över.

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Håkan Bergman

    Kul att du gillade hantverksmässan, det var det många som gjorde!

    Beträffande kreativiteten i Sessionssalen så har den väl varit ganska god, t.ex. genom det stöd som ges till VUT för att vi ska kunna och orka genomföra olika arrangemang i kommunen. Hoppas det bidrar till tillväxten. Evenemang gör orten upplevelsenära, välkomnande och livfull – så att många vill bo kvar och vissa kan tänka sig att flytta hit! Såg en hel del ”icke Vännäsbor” (ännu) bland besökarna.

    Hoppas inköpen kommer till användning och att nyckelharpan blir färdig. Bokar en spelning för dig på Vännäsdagarna 2011! OK?

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Håkan Bergman (2009-11-16 10:56)
    Jo ni gör ett bra jobb Håkan.

    Men det där med spelning hade nog gått för sig men det beror ju på hur många stunder jag får till i snickarboa. Emil blev ju körd dit. Men för mig är det tvärtom de vill att jag ska vara i garaget så lite som möjligt. Så med tanke på det så säger vi nog hellre 2020 🙂 Men du spikar väl inte detta program än ?

  3. Lasse

    Men kom igen H-I, vi vill se dig på Vännäsdagarna innan 2020. Spelar du inget annat instrument? Annars kan du väl låna/hyra en harpa av nån?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.