Rätt Kalle!

Nu har Kalle tagit upp pingpong bollen igen. Det gillar jag. Kalle har en bra debattnivå till skillnad från många på detta forum som under täcknamn skriver vad som helst. Jag gillar att svara på blogginlägg för det är liksom grejen att få en dialog. Men jag överväger starkt att inte debattera med dem som inte vågar träda fram. Men där är inte problemet med Kalle. Jag vet till o med vart han bor J. Och fråga honom vad det står på hans musmatta så får ni höra J

 

Jag tror inte det är som du beskriver Kalle. Konsekvenserna utifrån de beslut som fattas är nog med råge diskuterade innan besluten konfirmeras. Däremot kan det i vissa lägen var svårt att inse fulla konsekvenser på ett beslut man är med att fatta. Det kan gälla kommunstyrelsen här i Vännäs som det kan gälla regeringsnivån. Då måste politiker inse att det blev större konsekvenser än man anade och inte var sämre ”karl” eller kvinna att backa. Det sagt om detta. Att jag varit blåögd får stå för dej Kalle. Jag brukar sätta mig in i saker ganska noggrant och brukar inte blåögt fatta beslut om jag inte tror på det. Utan då blir jag ganska tvärs emot. Tillhör nog inte riktigt dem som bara följer med strömmen.

 

Eftersom vår partiordförande är socialminister så har jag viss insyn i det arbetet. Det är ju också på det viset att man fattar beslut i regeringen som sedan ska verkställas. På alla högre nivåer kan man ju inte fatta detaljbeslut utan det måste den verkställande parten göra. I det här fallet F-kassan. Så kassan har att sätt sina regler utifrån fattade rambeslut. Detta innebär att kassan inte enbart kan skylla på regeringen utan måste också själv ta sitt ansvar för individen. Och vi vet också att det beror väldigt mycket på vilken handläggar man har. Och det beror på det ovan skrivna.

 

Att vi var tvungna att göra om sjukförsäkringen var alla överens om. Även den nu sittande oppositionen. Vi kunde inte fortsätta att bara rulla på. Så vann Alliansen valet just på arbetslinjen. Jag tror fortfarande att det är rätt väg att gå. Om det är för mycket utgifter så måste man se till att jobba mer för att få in mer intäkter. Så är det hemma hos mej så är det i kommunen så är det i landet.

Och efter det mandat som Allians regeringen fick så var första regeringsförklaringen tydlig i arbetslinjens tecken. Utifrån den talade man tydligt om det utanförskap som man anser inte var gångbart i en högkonjunktur. Vi hade större utanförskap innan vi gick in i lågkonjunkturen än vad vi har idag. Det säger en hel del.

Sen har jag sagt flera ggr. Mycket är gjort men det finns mer att göra. Det pratas om att en stor del kommer bli utförsäkrad under 2010. Vi har inte sett det ännu och jag är övertygad att den ansvarfulla regering vi har kommer att sätta till fler reformer som underlättar detta.

 

Till slut Kalle håller jag med om din överskrift. Konsekvenserna av beslutet är viktigast och visst är det därför man fattar beslut för att få se de konsekvenser man tror på. Och det jag tror på är ett välmående land med minskat bidragberoende och ökad valfrihet. Men också och det kanske är här vi har en nyansskillnad i Alliansen att det ska finnas ett tydligt skyddsnät för dem som inte själv klarar sin valfrihet och välfärd p g a sjukdom eller annat som kan drabba vem som helst. Det har framgått i kommenterar att jag inte vet hur det är för dem som drabbas av detta. Och det vill jag starkt dementera. Har det på nära håll. Så jag följer de insatser som faktiskt görs och kommer att öka just för denna målgrupp.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Bo-Gunnar Wikström ( BGW )

    Du är välkommen in på Hovslagargatan 16 för kaffe och diskussion ! Jag tycker verkligen tvärt emot regeringen. Jag tycker att det är viktigare att den som får ut 6000-7000 kr/mån kan få det bättre, regeringens linje är att försämra för dem men göra det väldigt mycket bättre för en stackare som t ex får ut ”bara” 50000 kr/mån. Klassisk högerpolitik men att någon Kristen kan ställa sig bakom detta är ju obegripligt ? Självklart måste utgifter och inkomster gå ihop, så hur kan man då låna för att sänka skatterna med många hundra miljoner för de som redan har det bra ? Hur kan du försvara detta ?

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Bo-Gunnar Wikström ( BGW ) (2009-12-04 15:36)
    Kommer gärna förbi vid tillfäll och samtalar i saken. Nu ställer jag en retoriskt fråga. Vad hade de som får den ersättning du talar om fått med en socialistisk regering? Sannerligen inte mer. Det är här mantrat inte stämmer. Du pratar vitt o brett om de miljoner som vi lånar upp. Den nuvarande regeringen har amorterat tillbaka på stadsskulden som Herr Persson lånat upp för att göra reformer som vi egentligen inte hade råd med av egna pengar. Så ansvarsfullt var det. Så inte lånar vi upp till skattesänkningar inte. Sen visar alla undersökningar att skattesänkningar till största delen gått till låg o mellan inkomsttagare, barnfamiljer etc som behöver pengar. Det är Kristdemokratisk politik. De rika har nog redan. Mantrat stämmer inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.