140 personer om dagen

Ja detta med sjukskrivningar har ju debatterats igen. Klart är dock att tidigare med den socialdemokratiska regeringen så fick man vara sjukskriven i max 1 år sedan blev man förtidspensionär. Men den nuvarande regeringen har man slutat med att förtidspensionera folk på löpande band. Tack för det!

 

Det har debatterats att man som cancersjuk inte kan vara sjukskriven, reglerna för just cancersjuka har inte ändrats sedan den socialdemokratiska regeringen satt vid rodret. Och nu när man ser över att man inte ska stå till förfogande för hela arbetsmarknaden som sjuk så är man rätt ute.

 

Jag har ställt frågan flera gånger till dem som debatterat med mig vilken ersättning de fått med den socialdemokratiska regeringen, Jag har inte fått nåt svar. Kanske på grund av att de insett att då håller inte argumenteringen. Eller så har de insett att de då varit sjukpensionärer för länge sen för alltid ratad från arbetsmarknaden. Som bekant var även socialdemokraterna överens om att något måste göras åt sjukförsäkringen men som vanligt fanns handlingsförlamningen där.

 

140 om dagen i ständigt utanförskap som förtidspensionär. Eller ge alla möjligheten att få jobba och vara insatt i ett sammanhang. Behövd av någon. Det om nåt stärker självkänslan. För mig är valet lätt. Sedan måste man ta sig en ordentlig koll på de lagar man satt upp men framför allt kassan bedömning av detsamma. Hur kan det var så olika bedömningar i vårt land. Förklara det.  Det finns också dom från kassan som har en annan agenda.

 

Läs vad Markus Birro skriver i frågan, Jag anser han har en poäng.

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. Bo-Gunnar Wikström ( BGW )

    Varje människa som kan få hjälp att komma tillbaka är en stor vinst. Där delar jag din uppfattning. Men att tvinga ut alla, oavsett svår sjukdom, genom att slå undan fötterna för de ekonomiskt, är det rätt väg att gå ? Jag tycker att de borgerliga ser på oss svårt sjuka som ”samhällets avskräde. Markus Birro skrev ”Förskjutning från medkännande till förakt” , och jag håller med honom men gör du det ? Håller också med honom att handläggarna på FK inte bara kan gömma sig bakom regler, man måste ju kunna ”se människan” också.

  2. Bo-Gunnar Wikström ( BGW )

    Läste på text TV att det är kraftig kritik inom KD mot den nya sjukförsäkringen, för att man vill att KD ska vara det ”mjuka partiet” inom alliansen. Tack för det ! Jag har svårt att förstå hur du kan tycka att det är så toppen med detta nya ? I tidningen Njurfunk ( för njursjuka ) skriver Ingrid Burman, ordf i handikapprådet : ”Regeringens förslag slår hårt mot sjuka i samhället”. ”Lagstiftarna skriver att man ska finnas på arbetsmarknaden även om arbetet försämrar sjukdomen”. ”Det upplevs som ekonomisk bestraffning av sjuka, som otydligt och inte väl underbyggt”. Hon känner ju väl till detta

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till Bo-Gunnar Wikström ( BGW ) (2009-12-10 17:50)
    Men då är vi ju överens. La in Birros text för han menar inte att det enbart är regeringens fel utan uppmanar i så fall kassan till civil olydnad. Han menar att kassan är omänsklig. Och det är ju faktiskt så att då ska ju domstol avgöra fallet och inte Kassans förtroendeläkare som inte träffat patienten.
    Jag har hela tiden försökt säga att vi har en annan linje i partiet och den driver jag också men jag försöker få en nyans på debatten. Menar att få tydlighet hur det sett ut om vi haft en socialdemokratisk regering som hade gjort samma sak. Sen glömmer vi så fort att de som döms till sjukpensionär med en spottstyver till ersättning hela livet det tycker jag är värre. Detta är jag glad att det upphört. När vi har tid efter julhelgerna vill jag anta din inbjudan och samtala i dessa frågor så kommer du att se att vi har nog egentligen inte så stor avvikande mening. Ska också då berätta för dej hur personen i in bekantskapskrets blir behandlad av kassan. Men sådant kommer inte fram.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Bo-Gunnar Wikström ( BGW ) (2009-12-10 18:00)
    Jo det har jag också skrivit om och inte minst Lars Gustafsson driver på i rätt riktning i socialutskottet. Delar helt hans tankar o arbete. Och det har sin ursprung i vår syn på människan.

  5. Bo-Gunnar Wikström ( BGW )

    Ja att vi skulle vara överens det tycker jag inte alls. Alla ska kunna få bra hjälp att komma tillbaka till jobbet. Att den ”hjälpen” ska bestå i att slå undan fötterna ekonomsikt för alla så att de tvingas att jobba även om alla vet att deras sjukdom då fövärras kan väl ändå inte vara rätt väg att gå ? Att först och fräsmt se till at de har en någorlunda grundtrygghet och SEDAN komma med åtgärder skulle ju vara det rätta. Men, visst ja , då kan man ju inte sänka skatten med hundratals miljoner för de som redan har det väldit gott ställt, och det är ju det absolut viktigaste för regeringen….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.