Förändra till det bättre.

Ja så är det måndag igen. Eller kanske man ska säga så här istället: – Äntligen är det måndag J.  Har just varit och justerat protokollet från sista arbetsutskottet på Vård o omsorg. Ska nu traska till Sessionssalen för vi ska ha Liljaskolans styrelse på förmiddagen.

 

Det är så spännande på Liljaskolans styrelse. Det har karaktären av nån blandning mellan bolagsstyrelse och förvaltning. Liljaskolan drivs ju som ett eget företag i Vännäs Kommun. Och KSAU och presidiet från Barn o utbildning är styrelse för skolan.

 

Idag har vi några intressanta punkter på dagordningen. Bland annat ska vi diskutera om flyktingmottagningen. Vi har ju planer att organisera den på ett annat sätt. Idag ligger den under Liljaskolan men framöver kommer den att ligga organiserad under kommunstyrelsen.

 

Oj vad det är intressant med organisation och strukturer. Utan att bli idiotförklarad så måste jag säga att det verkligen är ett av mina intressen. Man får liksom kreativitet när man ser hur man kan förnya o förändra till det bättre. Är det nåt ord jag hatar är när någon säger: – Men så här har vi alltid gjort. Då får jag kalla kårar bak på ryggen och tanken kommer fort: Här måste vi förändra nåt.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Victoria Kreuger

    Klok tanke att flytta över flyktingsamordning/mottagning till att ligga under kommunstyrelsen. Just detta är en verksamhet som spänner över hela kommunen och alla verksamheter såväl offentlig, privat som ideell och bör därför ligga under kommunstyrelsen och då gärna samordnas med övrig inflyttarservice. På så sätt skulle se många samordningsvinster! Lycka till!

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Victoria Kreuger (2010-02-15 09:59)
    Jo det bir bra att kommunstyrelsen blir ansvarig. Till dess ligger ansvaret på Liljaskolans styrelse.
    Vi hade en mycket inressant o uppfriskande samtal i saken. Och jag lyfte också fram vår vän Djamal i Valdemarsvik. Vi måste ta upp honom för att inspirera oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.