Härskartekniker.

          

Nu härskar härskarteknikerna i Vilhelmina.                                         

Det samarbetsklimat vi har i Vännäs inom politiken är bra. Självklart tycker vi inte alltid lika. Då hade vi bara behövt ett parti. Men i det stora hela så har vi respekt för varandra på ett sunt sätt.

Visst kan det hetta till i debatten både en och två gånger. Men sedan kan vi gå ut och äta lunch med varandra. Det är så det ska vara. Man måste skilja på sak och person och ha respekt för varandra. Den som inte förstår det ska inte vara politiker.
 
Då kommer jag osökt in på debattklimatet i Vilhelmina. I mitt jobb har jag haft en hel del kontakt med kamraterna där uppe och visst måste man säga att det håller på likna sandkriget i sandlådan. Nu med det senaste utspelet av K-G Abrahamsson är otroligt pinsamt. Man får en bra men inte så smickrande bild av deras kvinnosyn.
 
Samtidigt har samme man sagt att det ska bli den smutsigaste valrörelsen någonsin i Vilhelmina i höst. Så det är väl den inslagna vägen han börjat med.
 
Skärpning K-G och Åke. Även ni måste inse att väljarna har makten i sina händer. Om väljarna som de gjorde senast har valt ett annat regeringsalternativ i kommunen så måste även ni acceptera detta. Ni kan inte sätta er över demokratin på detta sätt. Håll er till den etiska koden som fullmäktiges ordförande initierade att arbeta fram. Tror ni var överens om tagen alla partier. Gäller inte detta än? Håller med en del av kommentarerna på Expressen.se: Politiker som inte kan skilja på sak o person har inget i politiken att göra.
 
Etiketter: , ,

9 kommentarer

  1. leif

    Bättre att ge sig på någon som kan försvara sig än att göra som en viss allians som gett sig på dom svagaste i samhället. Dom där du har under skorna när du är ute och går, dom sjuka och arbetslösa.

  2. Mikael Fjällstedt

    Jag tycker att ditt påstående om att ett uttalande som man kan ha åsikter om är lämpligt blir uppblåst till en härskarteknik. Vem tror du kommer sämst ut av denna mening?
    Kallar man detta härskarteknik så vet inte jag. Det verkar som du har dåliga referenspunkter mot vad som verkligen är det.

    Sedan så har vi haft KD:are i Vilhelmina som spungit runt och pekat finger åt folk och tryckt av (pistolrörelse) Mannen vale att avgå eller om han blev utkastad. En annan KD:are som spås toppa V-minas lista. Skulle i kyrkovalt stå och fälla krokben på dom han inte ville ha i kyrkorummet. Sten i glas

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till Mikael Fjällstedt (2010-02-17 09:07)
    Kalla det vad man vill men högst olämpligt är det i alla fall. Detta kopplat till att K-G sagt att det kommer bli den smutsigaste valrörelsen någonsin så tror jag inte detta är ett skämt. Borde veta bättre efter så lång
    tid. Den person du nämner om känner jag väl till och han finns inte med i partiet längre av olika orsaker. Hade heller aldrig något uppdrag. Men du hänger fast vid detta har jag förstått. Vi har interna diskussioner om sånt. inget vi försvarar som du gjort med detta påhopp. Ta hellre ett samtal med både Åke o K-G.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till leif (2010-02-17 09:05)
    Jo jo vanlig sosse retorik. Men det finns dem i den rödgröna gänget som också vill se en reformering av bidragssystemet. Det är ingen som trampar på de sjuka utan de sjuka prävas mot ett regelvärk det är skillnad. Är man sjuk enligt det regelverket får man ersättning. Så ta reda på fakta innan du häver ur dej nån standardfras fabricerad på Sveavägen 68.

  5. Allan Ballan

    Hans-Inge Smetana! Är du rätt person att tillrättavisa K-G och Åke? Jag har otroligt svårt att förstå varför du gör ett sådant här inlägg om du nu inte vill framhäva din härskarteknik. Men ska man slutsumera, så gör du bort dig lika mycket som K-G som sticker fram och försöker vara ”Jesus”.

    Pajas

  6. tuba

    Allan Ballan: Åk till en bowlinghall och sätt dina 900 utan några spärrar så löser sig nog nån pajasknut även för dig.

  7. Allan Ballan

    Tuba!
    Man är iaf välkommen i hallen. Skönt att du inte är där så ofta och din Sugga har man då inte sett till.

    Spärrkungen 🙂

  8. Luttrad alliansväljare

    Ang det goda samarbetsklimatet i Vännäs, Hans Inge Smetana, hur fungerar oppositionsarbetet i kommunen? Med tanke på att det är valår borde väl fokus läggas på att skapa ett kraftfullt alternativ till dagens socialdemokratiska styre? Inför förra valet år 2006 tillfrågades jag om att arbeta för ett annat alliansparti på orten, men jag känner det som hopplöst när man inte kan enas kring ett alternativ till socialdemokraterna att erbjuda väljarna i Vännäs. Hur svårt kan det vara?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.