Har vi råd 3?

Årets valrörelse kan bli en rysare. Vi ser nu att strejkviljan är hög från många arbetstagarorganisationer. Men det är en stor kostnad för samhället och även för de företag som drabbas.

 

Nu vet vi att AB Sverige går bra. Bättre än förväntat faktiskt. Trots en relativt hög arbetslöshet som också minskar i större omfattning än man tidigare trott, trots vi har varit så nära en ekonomisk härdsmälta av världsekonomin.

 

Mot bakgrund av ovanstående så kan man fundera hur mycket ekonomin tål. Hur ansvarsfullt är det att i detta läge strejka?

 

Kan det ligga minsta tanke att de bakomliggande organisationerna har en viss annan agenda med tanke på att det är valår?

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. lf

    Du som gått igenom livets hårda skola bl.a som bilmekaniker tyckte väl att det var fel att få löneökningar.Arbetsgivarna tycker nog att det är fel med löneökningar i vilken tid som helst.
    Kan det ligga minsta tanke bakom denna blogg att du vill ha en viss agenda.

  2. Fredrik Wirenblad

    Arbetsmoralen i Sverige har sjunkit enormt. Förr fanns det inga som ”plågade sig” genom en arbetsperiod enbart för att få nya stämplingsdagar. Jag tror det ligger någonting i det du säger att det kan ligga en agenda bakom. Många jag känner som är fackligt engagerade är (v) eller (s)…

    If: Det är en relativt politiskt inriktad blogg detta, det bör du väll ha insett innan du kommenterar det? =)

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till lf (2010-04-17 16:47)
    Har ingen annan agenda än att lyfta fram sånt som inte är så bra. Och den koppling facken har till det socialdemokratiska partiet är inte bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.