Lyssnande regering.

Varje år dör omkring 500 barn i Sverige. Nyligen uppmärksammades fallet med Sofie Karlsson, som precis mist sin 19 månader gamla son i cancer. I samband med dödsfallet förlorade hon sin ersättning från Försäkringskassan. De ansåg att hon borde ha skrivit in sig hos arbetsförmedlingen. När hon inte gjorde det fick hon sjukpenningen indragen. Och det tyckte också kammarrätten efter hennes överklaganden.

Nu gläds Sofie Karlsson åt de nya reglerna. Göran Hägglund har lyssnat på henne. Hon säger: – Det är fantastiskt att någon faktiskt har lyssnat på oss. Vi var oroliga för att det inte skulle komma någon förändring. Men ingen ska nu behöva hamna i den situationen som vi gjorde.

 

Socialminister Göran Hägglund säger regeringen har jobbat hårt med att presentera en lösning för dem som "drabbats av det värsta en förälder kan drabbas av". Vår tanke är att det ska vara så enkelt och obyråkratiskt som möjligt.

 

Sorgepeng införs från 1 januari 2011 och beräknas kosta mindre än 10 miljoner kronor om året. Och innebär att från nästa år ska föräldrar som mister ett barn kunna få ersättning från föräldraförsäkringen i tio dagar.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.