Äntligen!

Idag på KSAU fattade vi beslut om att under sommaren ha en större del av ungdomarna som inte har jobb att få praktik inom kommunen.

Så istället för den destruktiviteten det innebär att bara gå och hämta ut pengar som försörjningsstöd så ska man få ut i praktik som målning, vedhuggning, röjning m m.

 

Det är ett lyft för de drygt 30 ungdomar som går arbetslösa och en del är inne i programmet Lyftet som arbetsförmedlingen har och andra har inte hunn dit dit. Och vi är överens om att prioriteringen är de som inte hunnit till Lyftet men naturligtvis även de som är i Lyftet.

 

Vän av ordning funderar över varför man inte även kan ha praktikanter inom den mjuka sektorn. Jag tänker på t ex inom vården finns det stora behov. Så jag föreslog att man även tittar på den delen och kan utöka med det i steg två. Ingen var däremot så nu blir det praktik på hög nivå i hela kommunen framöver. Ett mycket bra tilltag för kommunmedborgarna som behöver tjänsten och naturligtvis även för individen som istället för att sitta hemma får chansen att göra någonting konstruktivt under dagen och känna sig behövd. Det mår alla människor bra utav.

 

I övrigt var det ekonomisk uppföljning i alla verksamheter. Och så hade vi en intressant diskussion om ensamkommande flykting barn. Vi ska resonera om den frågan längre fram då vi diskuterar hela flyktingfrågan.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.