Äntligen!

Besked till pensionärerna

Kristdemokraternas krav har tillgodosetts. Mer pengar till pensionärerna. Vi i alliansen har nu enats om ytterligare skattelättnader för Sveriges pensionärer. I ett första skarpt steg 2011 vill vi förstärka det förhöjda grundavdraget med 2,5 miljarder kronor – utöver vårt tidigare förslag om 5 miljarder. Som en reform­ambition – om ekonomin tillåter – öppnar vi också för ett andra steg på 2,3 miljarder kronor. Med de redan genomförda stegen innebär detta en skattesänkning på 7.070 kr per år för en garantipensionär och 10.194 kr för en pensionär med 200.000 kr i pension.

Nu kan PRO fortsatt skrika sig trött o hes. Det parti som de stöder har inte gjort nåt åt pensionärerna under sin regeringstid. Så grattis pensionärer. Det finns partier som tänker på er.
 
Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Bo-Gunnar Wikström ( BGW )

    Varför nämner du aldrig, ALDRIG, ett ord om de mest utsatta i daghens samhälle ? Svårt kroniskt sjuka, ofta med stora plågot, mängder med mediciner, provtagningar, lasarettsbesök mm mm ? Visst ja, den gruppen har ju inget i borgarnas Sverige att göra. Ta bort all ersättning för alla riktigt svårt sjuka så blir de friska. Riktigt sund ”kristen” politik. Många i den här gruppen lever idag på väldigt små inkomster. Resor och sådant är bara att glömma. Denna grupp nämns aldrig av borgarna, eftersom denna grupp ”inte borde finnas”. Så våga stå upp för er ide om ”ättestupa” för denna grupp !

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Bo-Gunnar Wikström ( BGW ) (2010-08-23 10:29)
    Bo-Gunnar. Ättestupan är sedan länge borta i ett Kristdemokratiskt samhälle. Sjuka finns och kommer att finnas. Och de ska ha stöd och inte förtidspenioneras i unga år. Du ska få se att politiken håller. Men jag har medgett att det gjorts en del förändringar som borde gjorts på annat sätt och särskilt med f-kassans rabiata syn på de sjuka.

  3. Isak

    Herr Smetana har ännu kortare minne. Till valet 2006 så
    lovade KD väldigt mycket som inte ens kom upp på Regering-
    ens dagordning. Bl.a. om det BGW tar upp om dom kroniskt
    sjuka och multisjuka. Maria Larsson och KD lovade att dessa
    grupper skulle få VIP-kort med egna ingångar på våra sjuk-
    hus och företräde till vård. Som så mycket annat så är det
    mycket luft och tomma löften från KD med ingen substans.
    Fört att inte tala om den berömda bensinskattesänkningen
    med 1 kr/l. Att KD med en kristen värdegrund ljuger och
    försöker slå blå dunster i väljarna är smaklöst.

  4. Bo-Gunnar Wikström ( BGW )

    Jaså ättestupan är borta ? Vad kallar du det då då många ska klara sig på 6000 kr/ mån eller det ni helst förespråkar, nämligen 0 kr/mån ? Alla grupper ska ha förbättringar anser du, utom denna grupp…
    Jobbskatteavdraget har ju tillkommit av en enda anleding. Ni tror inte att någon enda människa verkligen är sjuk, utan alla anses som myglare, och om man ser till att andra får det mycket bättre samt helt slår undan fötterna för dessa myglare ( socialbidragen ökar dramatiskt ) så tror ni att alla dessa myglare också ska jobba. En fruktansvärd människosyn, och så långt ifrån kristet som möjligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.