Smutsig valrörelse – hackad hemsida

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Hade i helgen tänkt få klart med en massa saker som legat väntande på att göras, så Botniabanans invigning fick gå av stapeln utan att jag närvarar. Det gjorde istället några andra Kristdemokrater. Det är ju liksom sista chansen att ta några andra handtag här hemma innan valrörelsens slutspurt.

Så glad i hågen tog jag mig an uppgifterna först i stugan och sedan hemma. Ibland kan man fundera om det är värt att ha två ställen att sköta. Ja speciellt nu men det är onekligen trevligt att vara på stugan och dessutom tittade solen fram så trädgårdsmöblerna hann också torka efter högtryckstvätten omilda smutsbehandling innan de bars in för vintern. Traktorn for över gräsmattan kanske en sista gång. Jag väntar inte snö än men det är bra att ligga stegen före så man inte blir tagen på sängen. Båten fick fortfarande ligga i vattnet om man hinner någon kort avkopplande fisketur innan drivisen lagt sig.
 
Och så kom vi hem naturligtvis ett par timmar senare än planerat. Tiden var även denna gång planerat av en obota tidsoptimist. Men fram med spade o kratta och några lass jord så gräsmattan kan sås innan det blir för sent innan hösten. Så fröna kom i jorden och krattan dansade nöjd ovanpå för att gömma de sista fröna under den tunna jorden. Få se nu om den politiska sådden eller den ”gräsliga” sådden ger mest utväxling.
 
Hann naturligtvis inte allt som jag planerat förrän jag upptäckte att vår hemsida på länet var hackad. Så det blev att sitta med it-chefen i Stockholm och ringa polisen och kontakta it-folket lokalt etc. Så det som var planerat fick som vanligt läggas åt sidan igen till förmån för att säkerställa sånt som ligger på servrarna. Att vi kommer ha en smutsig valrörelse är vi nog alla överens om och dessutom sett prov på så detta med hackade hemsidor är ett led i detta. Få se nu om polisen lyckas spåra förövarna. Tror det blir svårt. Men det knepiga är att jag har fått ett mejl från hackaren så några spår är lämnade. Fortsättning följer.
Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Danne

    Det verkar som att ni behöver ett nytt it-kontor. Det är inom kort två veckor sedan ni blev hackade och har inte fått igång databasen ännu.
    Backup är det viktigaste ord inom den värld som kallas IT. =)
    Fast jag gissar på att den skyldiga redan fått sig en redig utskällning, stackarn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.