V eller SD

Varför kunde inte Göran Hägglund välja

mellan Lars Ohly och Jimmy Åkesson i

Aftonbladet?

 

Det är viktigt att veta att frågan relaterar till regeringsfrågan och handlar om vilka man kan tänka sig att bilda regering eller ha ett organiserat samarbete med i riksdagen. För oss är det uteslutet att bilda regering eller ha ett organiserat samarbete med såväl Vänsterpartiet som med Sverigedemokraterna. Därför finns det inget skäl att välja mellan de två, i detta avseende.

Göran Hägglund har varit ytterst tydlig med att det för vår del aldrig kan bli tal om ett samarbete med Sverigedemokraterna. De har en människosyn som står i bjärt kontrast till vår, med utgångspunkt i ett djupt främlingsfientligt synsätt där människor görs till syndabockar enbart på grund av sitt ursprung och buntas ihop till kollektiva problem som ska hanteras med oacceptabla kollektiva metoder.  

I riksdagen har kristdemokrater och vänsterpartister ibland kommit till samma slutsatser utifrån olika ideologiska utgångspunkter och då kunnat göra gemensam sak.Det finns dock mycket i såväl vänsterpartiets förflutna som deras nuvarande samhällssyn och människosyn som omöjliggör ett organiserat samarbete med dem