Men varför?

Var igår ”tvingad” att göra en del inköp i stan innan jag åkte hem. Naturligtvis sådant som inte redan finns i Vännäs som man självklart ska handla på hemmaplan. Då konstaterade jag att det var bättre förr. Jag är sannerligen inte den som använder detta uttryck ofta då jag anser att det i mångt och mycket inte stämmer. Men i detta fallet stämmer det dock.

Till min stora besvikelse är butikerna fulla med julgrejor sedan någon vecka tillbaka. Alltså man kan köpa julchokladen och den tänka julklappen redan i oktober. Då är det nåt fel. Visst var det mer spännande att på eftermiddan första advent kolla i skyltfönstren vad man ska köpa och sedan när vardagen kommer att göra sin inhandling.
På detta sätt får man ju inte känna trycket sista veckan före jul: – Vad ska jag nu köpa till den o den…… Så i detta avseende var det bättre förr.
 
Vet inte om det var besvikelsen över ovanstående eller förlusten av den halvliter blod jag i dag har gjort som gjorde att i ovanlighetens namn en del av kvällen tillbringades på soffan med ögonlock tunga som sandsäckar. Så det inplanerade blev helt enkelt inte gjort. Men skönt var det!
Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. lf

    Ja,detta är ytterligare en sanslös blogg.Varför skall man köpa i Umeå det som finns i Vännäs.Det är de fria marknadskrafterna.Det är billigare i Umeå!Att man sen bjuder ut julprydnader allt tidigare,ja det är en helt annan sak.Vad var det du inte kunde köpa i Vännäs?

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till lf (2010-10-30 17:58)
    Jag köper i Vännäs det jag kan men allt finns inte här ännu. T ex bildelar i större skala. Men några julgrejor köpte jag inte. Utan dem sprang jag raskt förbi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.