Dagmammorna/papporna viktiga!

Tidigare har vi noterat att Folkpartiets ledare Jan Björklund ville att kristendomen ska ha en särställning bland religionerna i skolan. Orsakerna till detta handlar om vår kultur och ursprung. Det har inte tillkommit om inte Kristdemokraterna drivit frågan i regeringsförhandlingarna och fått gehör. Så Jan stod upp för alliansens gemensamma politik Bra!

Men i en artikel på SvD:s Brännpunkt av statsrådet Nyamko Sabuni har väckt frågor om familjedaghem/dagmammor. Dessvärre återges inte Alliansens gemensamma politik i alla delar på ett korrekt sätt. Den nya skollagen innebär INGEN skärpning av kraven på dagmammor jämfört med idag. Utbildning eller erfarenhet gäller idag och även framöver. I regeringens proposition i frågan (2009/10:165 sid 535) används uttrycket "…precis som idag…".
 
Påståendet att det inte räcker att "endast ha erfarenhet av att ha tagit hand om egna barn" stämmer inte. Erfarenheten ska prövas av kommunen som ger tillstånd och erfarenhet av egna barn kan definitivt vara en del av det som gör personen lämpad att arbeta i barnomsorg. Kristdemokraternas hållning är att problemet inte är en slapp tolkning i kommunerna utan att många kommuner istället motarbetar privata dagmammor och andra verksamheter finansierade av barnomsorgspengen. Dessutom har många kommuner och Skolverket underlåtit att informera medborgarna om barnomsorgspengen och dess möjligheter.
 
Ta lärdom av din partiledare Nyamko Sabuni.
Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.