Inköpen är igång!

Ja så har gårdagseftermiddagens resa till närmaste stad resulterat i inköp av ett antal julklappar. Det börjar ju dra ihop sig för att börja tänka till vad man ska köpa. Och nu är vi alltså på gång. Så nu återstår några funderingar till innan julklappssäcken kan knytas ihop.

I år köpte vi faktiskt julklappar redan i september. Orsaken var att vi skulle ha med dem till Danmark och att några av dem skulle till södra Norge. Så istället för att skicka med post hade vi packat en väska extra med klappar som lämnades i Danmark när vi var nere i september. Så det känns som att vi inte har lika många att köpa till i år. Men faktum är att vi köpt till dem tidigare.
 
Spännande att höra vad mina två yngsta döttrar tycker om de senast inköpta klapparna. Men det får jag ju inte reda på för så där 20 dagar till. Sen är det alltid funderingen vad ska jag köpa till Marianne. Jag gillar ju hårda klappar men jag har en känsla av att hon mer gillar mjuka. Och eftersom jag gillar hårda klappar förutsätter jag att hon också gillar hårda och köper det till henne. Och tvärtom att jag får mjuka för hon vill hellre ha mjuka. Tror jag ska försöka göra tvärtom. Det blir nog några mjuka istället…eller både och kanske.
Etiketter:

7 kommentarer

  1. Bo-Gunnar Wikström

    Ja olika falla ödets lotter. Många många funderar nu på julklappar, resor, god mat etc men du skulle kunna läsa http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article8231270.ab. Du kan också läsa på http://resurs.ning.com/. Resurs, startat av en läkare som inte orkar med att stå på sidan och se på hur regeringen idag sparkar på de som redan ligger. Men men , eftersom allt är så 100% perfekt med dagens regering och deras synsätt så är det väl bara lögner allt som sägs….Jag kommer faktiskt aldrig att förstå varför inte du ( och regeringen ) kan erkänna detta ???

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Bo-Gunnar Wikström (2010-12-06 15:20)
    Har sagt det tidigare. Om Regeringen tycker att detta är helt som man tänkt sig så skulle man inte lägga ner energi på att tillsätta grupper och jobba vidare med frågan. Vårt parti har som jag skrivit om tidigare tillsatt en parlamentarisk grupp som ska jobba med vad man kan göra för att justera till det som inte blivit bra i hela denna härva med sjukskrivningsapparaten. Sen när man gör så här stora förändringar så får det tyvärr även negativa konsekvenser för en del. Vi ska komma ihåg att drygt 40% av de som tidigare varit sjukskriven har nu ett jobb att gå till, 50% fortsatt sjukskriven.

  3. Bo-Gunnar Wikström

    ”Sen när man gör så här stora förändringar så får det tyvärr även negativa konsekvenser för en del”. Citat från dig.
    Vad är då målet ? Hur många ska komma i kläm innan man är nöjd ? En utredning som tar 5 år och sedan inte kommer fram till någonting ?
    Sanningen är ju den att regeringen avskaffat sjukdom och räknar alla svårt sjuka som presumtiva myglare !
    Om så alla världens läkare säger samma sak att ”denna person är så sjuk att det är omöjligt att jobba”, så blir det nobben från Försäkringskassan som i stället får High-five från regeringen…
    Sluta skyll på FK, regeringen ligger bakom !

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Bo-Gunnar Wikström (2010-12-06 23:27)
    Om detta stämmer så varför är då regeringen kritisk till hur FK handhar ärenden? OM det är som du skriver vilket jag vet att det inte är så borde regeringen vara nöjd och inte tillsätta grupper som ska se över regelverket. Håller på vara less att kommentera detta med ett regeringen ger kassan bonusar för ju fler de lyckas fälla. Det är inte sant och det är jag alldeles övertygad att du begriper.

  5. Bo-Gunnar Wikström

    Min bäste H-I , vilken värld lever du i ? Den nya sjukförsäkringen var ju genomarbetad av intelligenta människor och inga idioter. Man visste precis vad man ville. Man kände sig säker på att de flesta var fuskare och inte sjuka. För att komma åt dem var man ”beredd att gå över lik”. Att i efterhand komma och säga att ”så här var det inte meningen att det skulle bli” , vem tror på det ? Hur många är det som inte orkat leva längre ? Hur många har fått lämna hus och hem ? Hur många har fått sina liv förstörda ? De blir säkert glada över en utredning som tar 5 år och inte kommer fram till något…

  6. Hans-Inge Smetana

    Svar till Bo-Gunnar Wikström (2010-12-14 16:27)
    Lever i verkligheten. Och man var tvungen at göra någonting. Utredningen gjordes av Socialdemokraterna men modet brast när man skulle genomföra det. Så det har Alliansregeringen gjort och vi vet att en del av det inte är bra. Men vi vet att det finns många positiva effekter också. T ex förtidspenioneras inte 150 personer varje dag längre. Utomordentligt viktigt för dem som slipper det utanförskapet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.