God Jul!

En sån här dag går mina tankar till dem som inte har det så bra på julafton. Dem jag i första hand tänker på är de glömda barnen. De barn som bor med alkoholiserad föräldrar och får ta större ansvar än ett barn ska behöva ta.

Som Vännäsbo känner man sig stolt. I Vännäs ställer vi upp för varandra och det har vårt trevliga krögarpar Bert-Ove och Katrine på hotell Vännäs visat. Istället för att ta välförtjänst julledigt efter alla julbord så ordnade man mat för över 400 strandsatta resenärer idag. Expressen skriver också om det.
 
Man avvandas inte dem som sitter på tåget denna dag medan vi sitter hemma i värmen och myser. Nog är det knepigt att inte en reseleverantör kan hålla det man lovar. Att det är kallt och snö är ju besvärligt men man förväntar sig en viss beredskap för det händer ju nästan varje år samma sak.
 
Nu ska jag öppna mina julklappar. Och jag kan upplysa om att jag tydligen varit snäll under året för det ligger många paket med mitt namn på (och dessutom hårda paket)
Önskar dej en God Jul!

5 kommentarer

  1. Bo-Gunnar Wikström

    Jag blir bedrövad när man läser vad du skriver om järnvägstrafik men det är ju inte konstigt att det ser ut som det gör. Avregleringen har ju totalt förstört alla möjligheter till att ha bra trafik. Du är lika totalt okunnig som regeringen, det är tragiskt.
    För dig finns ju bara avreglering i massor, allt blir som rena himmelriket bara man avreglerar. Det är djupt tragiskt att både du och regeringen är så fruktansvärt okunniga. Du vet ingenting tydligen om järnvägstrafik, så läs på vad som hänt och återkom i frågan.
    God Jul också till alla barn till svårt sjuka som får 0 kr/mån av regeringen

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Bo-Gunnar Wikström (2010-12-31 00:05)
    Bedömningen av kunnigheten får stå för dej. Men jag är i grunden för avvreglering det är riktigt. När marknadskrafterna får råda och man hittar brake even point med pris och utbud då är det som bäst. Det måste du ändå hålla med om. Vad är alternativet?

  3. Bo-Gunnar Wikström

    Vissa saker ska vara ett ansvar för samhället. T ex vägar, järnvägar, post, el.
    Avregleringen av 3 av dessa har verkligen varit väldigt bra va???….Jag förstår att du är stolt.
    Jag hävdar att du liksom regeringen är totalt okunnig i frågan om järnvägens avreglering. Ulf Adelsson har ju vaknat, kanske du ska göra det också ?
    För dig är det inte en fråga om det är bra eller dåligt. Allt ska avregleras även om man vet att det är en katastrof.
    Man borde tänka efter före , inte bara driva igenom saker mot bättre vetande.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Bo-Gunnar Wikström (2011-01-04 15:30)
    Allt ska itne avregleras. Du har rätt att allt ska inte ligga på den enskilde. Enligt subsidiaritetsprincipen ska beslut fattas på lägsta möjliga nivå. En del av dessa beslut är lägsta nivå på både EU- nivå och riksdagsnivå.

  5. Hans-Inge Smetana

    Svar till Bo-Gunnar Wikström (2011-01-04 15:30)
    Allt ska itne avregleras. Du har rätt att allt ska inte ligga på den enskilde. Enligt subsidiaritetsprincipen ska beslut fattas på lägsta möjliga nivå. En del av dessa beslut är lägsta nivå på både EU- nivå och riksdagsnivå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.