Sanslös nattlig resa.

Att SJ håller på att ändra sina turer och tidsscheman känner vi alla till. Och inte minst för oss Vännäsbor sker det stora förändringar. Men den mest sanslösa resan gjorde jag i natt.

Min dotter skulle resa tillbaka till Tromsö så tåget som går på morron 03,45 var bokat. Påstigningsstation var Umeå Östra då Vännäs inte gick att boka för påstigning. Så den okristliga tiden kl 03,00 startade jag bilen för att enligt planerna vara på Umeå Östra för att lasta in hennes bagage på tåget och ta avsked.
 
Sin vana trogen så var tåget sent och dessutom fick vi veta att det var bussanslutning till tåget. Så tåget skulle alltså inte komma till Umeå Östra. När bussen kom så fick vi veta att den gick till tåget som stod just i Vännäs och väntade på passagerare.
 
Så vi hade alltså åkt till Umeå Östra helt i onödan och jag stoppade in hennes väskor i bussen och vinkade av en trött resenär. Tänkte att jag skulle fara om på jobbet och jobba lite när jag ändå är nere i stan. Men med risk för att jag blivit idiotförklarad om jag låser upp kansliet kl 04,45 på morron och börjar jobba så styrde jag Saaben hem igen efter bussen.
 
Något positivt var det i alla fall. Jag hade inte beskådat Umeå Östra från insidan tidigare så det fick jag ju göra men caféet var inte ens öppet. 🙂
 
Nog kan man fundera över ett o annat gällande järnvägen. Men denna gång framför allt brist på information.
Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Svar till Ulrik (2011-01-04 02:05)
    Hej Ulrik!
    Ja varför tänkte jag inte på det. Gamla kamrater som sitter på full info. Trodde nog att det var igång som det var tänkt enligt första info. Men det innebär att vi kan åka från Vännäs ändå. Fick info att det var till den 9 jan?
    Ska själv resa med tåg i slutet av månaden då inte flyg passar så jag mejlar dej så det blir rätt denna gång 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.