Ibland går det fort!

Idag har det som ni sett i media lagts förslag till förändring i sjukförsäkringen. Så jag har suttit i telmöte flera ggr idag med ministrarna som rapporterat samtidigt som vi haft kommunstyrelsen hela dagen.

Är stolt att vi Kristdemokrater kom med förslagen och att vi fått gehör hos de andra partierna i regeringen. Ska vi vara den sociala rösten i alliansen så är det helt rätt att det är kristdemokrater som lägger förslagen.

Ta del av debattartikeln i dagens nyheter.http://www.dn.se/debatt/sa-har-vill-vi-i-alliansen-forbattra-sjukforsakringen

Grattis medborgare nu har vi förändrat sjukförsäkringen och nu ändrar vi igen det som blev mindre bra förra gången.Kan bara dra en slutsats. Det är en lyssnande regering vi har.

Etiketter: , , ,

12 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Förslagen era är allt något försenad, och gehören hos de andra partierna – förutom då M som egentligen vill köra över eran motvilja med sjukförsäkring – är inte i godfot hos de drabbade. Nu vänder sig M till skaran i denna långsamma förändringen av sjukförsäkringen allt för att rädda sitt mandat inför nästa val.

    Detta har kunnats göras innan införandet av sjukförsäkringen – i att hindra fler blir utslagna ur systemena, nä ni körde över remissinstanserna ändå allt för eran prestige med Moderaternas ”arbetslinjen”. Nu går förslagen igenom instanserna igen i onödan. Tidsplanern är redan spräckt för de drabbade som både har hammat på bar backe och tagit sina liv redan. Ni Måste klubba igenom mycket tidigare än så.

    Kommer desssa som har hamnat utanför sjukförsäkringen en kompensation för sveda och värk av att återfå sin fullständiga rättigheter till sjukersättning och det
    ekonomiska borfallet av utebliven sjukersättning.
    Hur ställer ni till dessa som har hamnat i ekonomiska trångmål som har hamnat i bar backe och fått betalnings-anmärkning av bristande handläggning ifrån eran politiska beslut i sjukförsäkringen? Någon upprättelse borde dem få.
    Istället för femte skatteavdrag kan de här pengarna går till dessa som förtjänar en värdigare bemötande än vad hittills ni har gjort.

  2. Villy Hansen

    Din text är anpassad för dem som ändå redan tror på det hela men hur skulle det vara att tala för dem som inte redan är anhängare? En lyssnande regering? Den regering som inte hade hört det som sagt som hur sjukförsäkringssystemet är hade varit döv, stendöv eller till och med död.

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till Villy Hansen (2011-04-12 06:39)
    Ja så kan det vara. Ganska tydligt var det att det måste göras nåt innan den nuvarande reformen med 140 om dagens som förtidspensionerades. Sen var det också klart att vi måste rätta till det som blev mindre lyckat när atlantångaren skulle vända. Men framför allt är det F-kassan som måste förändra sina rutiner o arbetssätt

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Krister Klermalm (2011-04-11 15:57)
    Det är en fråga som gruppen arbetar med. Hur kan man lösa det som blev fel och här ska man om man anser sig orättfärdigt behandlad gå den rättsliga vägen. Vi ska komm ihåg att kanske 96% av besluten ändå är rätta men det är de andra procenten som hörs o syns.

  5. Krister Klermalm

    Hur många av de sjuka eller dem som har blivit orättfärdigt behandlade orka att gå den rättsliga. Tänk på att Kommuner och Myndigheter överklagar trots det är uppbenbara brister har förkommit. Rättsäkerheten måste ökas, särskilt minimera att ingen blir felaktig behandlad.
    Vem orkar också ta den rättsliga vägen om du ska kämpar emot myndigheter samtidigt som bråkar med dig att inte lyssna eller respekter lagen enligt FNs Mänskilgarättigheter.

  6. Hans-Inge Smetana

    Svar till Krister Klermalm (2011-04-13 18:04)
    Det är sant att det inte är lätt att gå igenom rättsmaskineriet och inte ska man vara sjuk för att orka detta. Har själv prövat så jag vet mycket väl hur detta fungerar. Har nämligen processat om en arbetsskada. Så man behöver vara både stark o frisk för att orka med. Nu finns det ju hjälp att få i processen och det är bra.

  7. Hans-Inge Smetana

    Svar till Krister Klermalm (2011-04-13 18:11)
    Intressant läsning. Många bar tankar. Men saknar en liten m,en ack så viktig detalj: Hur ska denna önskelista betalas?
    Sen nämner du inte en sak som jag ser som viktig kugge i att förändra detta. Det är med F-kassans dåliga renome och låga förtroende. Deras arbetssätt och attityd måste förändras.

  8. Krister Klermalm

    Det här är ett förslag ifrån Mp som nämndes dessutom under gårdagens vårdbudget debatten.
    Denna socialförsäkring betalas med den redan befinntliga använda medlen i dagens system. Här förvaltas dessa bättre och på annorlunda sätt. Din frågeställning visar som om det glöms bort att det redan finns ett system.
    Mp förvaltningspolitik är inte acceptans hos andra partier för det är inte traditionell förhållande sätt till medlen.
    När övergången till Mp välfärdsystem medför samtidigt en förändring till att öka FKs renome och förtroende. Redan idag märks det ifrån vårat håll att den nuvarande tidsgräns inte är accepterad. Lustig att du nämner det här för ni var med i direktiven till dagens sämre arbetsätt och attityder.
    Läser du i blogg arikeln ”Försäkringskassans medicinska bedömning” ser du en bit av detta med bättre arbetsätt.
    Politiska besluten måste beakta helheten av välfärdsystemen. Det här ska minimeras i rättstrygghet.

    Själv har jag inte sett den rättshjälpen som jag behöver för att få upprättelse av orättfärdiga beslut ifrån myndighetshåll som skall vara för medborgarnas bästa. Kommunena bryter endel lagar där det inte blir något bättre än en tillsägelse från övermyndigheten.

  9. Patrik bylund

    Om du nu lägger skulden på Försäkringskassan, är det inte helt fel väg att gå att minska deras anslag hela tiden?

    Om de nu gör ett dåligt jobb, borde de inte få mer penggar för att ges en möjlighet att göra ett bra jobb?

  10. Hans-Inge Smetana

    Svar till Krister Klermalm (2011-04-14 11:59)
    Helt rätt. Kassans förtroende måste upp i andra nivåer än i dag. Dit hör att annat arbetssätt och framför allt en attitydförändring.

    Läs senaste Dagens samhälle eller om det var näst sista nummret där togs upp om kommuner som helt struntar i att lyda lagen. Och om man får tillrättavisning så går man ändå som man alltid gjort. Det finns liksom inga sanktionsmöjligheter om man inte sköter sig.

  11. Hans-Inge Smetana

    Svar till Patrik bylund (2011-04-14 12:49)
    Jag menar att F-kassan har stor del i frågan. En av signalerna jag lutar detta påstående mot är att det i landet görs olika bedömingar av samma skada/sjukdom. Det är inte rättssäkert och borde inte ske.

    Om man känner till offentlig sektors arbetssätt så är inte mer pengar lösningen på allt. Ofta handlar det om att förändra arbetssättet och det kostar inte alltid mer pengar. Så därför anser jag att ge mer pengar utan att göra saker på annat sätt är som att legitimera de fel som görs och säga att gör samma fel igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.