Ledaren

Så är han vald för änne en period. Vi valde samma presidie över detta år. Göran, Maria samt Mats ska föra vårt parti framåt ett tag till. Jag tycker det är rätt. Det enda media har funderat över är om vi ska välja Göran igen eller inte.

Vi har ju liksom en tradition att behålla våra ledare länge. Den förra var partiledare i 30 år och sen blev han europaparlamentariker. Jag menar så klart Alf Svensson. Vid lunchen igår satt vi och prata lite om livet där nere i Bryssel. Sannlikt på verkar Alf lika mycket där som han gjorde i svensk politik. Och trots sina 73 år ör han otroligt pigg och vital. Verkligen en klippa. Det kom en man utifrån igår med ett brev och sa att han ville träffa Alf Svensson. – Det är den enda politiker som man kan lita på av alla som finns, sa han.

Han ville träffa Alf men av säkerhetsskäl gjorde jag bedömningen att detta inte skulle ske utan Alf fick brevet. Så Alf har ett grundmurat förtroende. Tror jag får ta mig en resa framöver till kansliet i Bryssel igen. Hade hela kanslipersonalen här i en monter. Eller så plockar jag upp Alf i höst i nåt sammanhang.  

 

Detta med ledare och hur länge de ska sitta är en intressant diskussion. Men framför allt så ska inte media påverka valet av partiledare. Jag menar att det sker i allt för stor utsträckning idag och det retar mig. Mona o Maud föll offer för vad? Jo medias rapportering gjorde det omöjligt för dem att sitta kvar. En tackar nej på ett ”snyggare” sätt än den som blev utkastat med badvattnet. Den som ska påverka valet av ledare är medlemmarna punkt slut.

 

Vi har också dem som sticker ut i vårt parti och har synpunkter o vill gärna synas i TV-rutan och vill ha en annan partilederna men när det väl är omröstning i salen så finna inga alternativa utan det handlar om enhälligt valda. Dåligt att agera på ett sätt ena gången (för att få synas) och på annat sätt annan gång. Deras förtroende hos mig är totalt borta. Man ska agera som man tycker i alla lägen för att vara trovärdig i mina ögon.

Gårdagens festkväll var lyckad. Vi har lejt in en komiker o bandet och den övriga programmet gick som det skulle. Jonny Kärkkäinen som är vår ”starke” man i länet tog sina 100 kilo i stöt som en symbol på att du ska vi öka. Dessutom höll han en show som ingen kommer att glömma. Ett bejublat inslag.

Nu återstår några timmar till så är rikstinget 2011 ett minne blott. Ännu några timmar med springande o roddande. Få se hur många som stannar kvar o hjälper oss plocka undan J.

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Göran Jonzon

    Jag delar till fullo din syn på att var och en bör följa sin egen röst och göra det hela vägen, för att vara trovärdig.

    Däremot tror jag vi har en del att lära av exempelvis miljöpartiet, som med kraft har brutit den uråldriga normen att framhäva ledargestaltningen i klassisk personfixering.

    Jag tror vi allvarligt ska fundera över balansen mellan person och politik, och i alla nivåerna!
    Att växeldra är ett välkänt sätt att utnyttja den samlade styrkan på ett effektivare sätt.
    I ett modernt samhälle med genomsnittligt välutbildade medborgare, förslösas lätt en del av den kreativa potentialen ifall vi tillåter oss fokusera på person.

    Betänk en situation där vi vänder publicitetspyramiden så att enskilda medlemmar fronterar i medier och i öppna debatter.
    Jag misstänker att vi underskattar degningskraften på den enskilde väljaren, från de som inte finslipat alla argument och tillåter sig att ha fel och visar sig ofullständig.

    Det är sant att ofullkomlighet knappast utgör ett signum för förtroende ifall man utställs i sin ensamhet.
    Men många, många beslutsamma ofullständiga däremot inger den igenkännandets trygghet, som de flesta av oss är rätt svältfödda på, i vår retuscherade mediala tillvaros maskineri.

    Jag har ofta tänkt på vilka stenar i en pyramid som förefaller mest reella för mannen på marken, den översta eller den understa?

    För övrigt vill jag tacka å det varmaste för det fantastiskt väl genomförda rikstinget 2011.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Göran Jonzon (2011-07-02 23:26)
    Tack själv Göran! Du tiillhörde ju också den fantastiska staben som hjälpte till. Visst är det kul att få stora partiarrangemang till Västerbotten. Mera sånt 🙂

  3. Göran jonzon

    Och ett utmärkt tillfälle att lyfta regionspecifika frågor in i det politiska medvetandet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.