Outgrunderliga vägar.

Tågtrafiken har minst sagt outgrunderliga vägar. Inte minst här uppe i Norrland. Har några barn uppe i Tromsö, Finnsnes (3 faktiskt) och de åker ofta tåg. Och sedan man gjort omläggningen via Umeå Östra så har det strulat ordentligt faktiskt nästan varje gång.

Man skjutsar ner till Umeå Östra för att sedan skicka dem med buss och vart tror ni den bussen går? Jo till Vännäs station. Liksom närmare att akjutsa dit direkt.

Eller man är och ska hämta dem på Umeå Östra enligt tidtabell så kommer de 3 timmar senare och naturligtvis via Vännäs station och att det dessutom rör sig om nattliga timmar med nedstängd hemsida från SJ:s sida gör inte saken bättre.

 
Så igår var det dags igen. Den näst yngsta dottern skulle åka nattåget till Narvik för att sen kunna ta anslutningsbussen mot Buktamoen för att sen hämtas till Finnsnes (ligger ca 2 timmar söder om Tromsö) Men döm om vår förvåning när det inte gick boka annat än tåget som gick ca 4 timmar senare på morgon vilket gjorde att man inte hinner med sista bussen i Narvik med övernattning som följd.
 
Det är då man har nytta av en ”tågkonsult”. Jag ringde min klasskamrat och känd Vännäsbo och frågade. Han sa kom till stationen 02.30 så ordnar det sig. Och han höll ord. Fast biljett var bokad på annat tåg så ordnade han det och en bra plats på tåget dessutom.
 
Tack Ulrik!  
Etiketter: , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.