Tack vårdpersonal för att ni räddar situationen!

Jag känner mig inte nöjd med den förklaring jag hittills fått ang. de äldres mat från förvaltningen. Att man kategoriserar maten olika beroende på olika behov av tillskottsenergi är bra. Men att prata om inkörningsproblem med att det är för lite mat under flera veckor känns lite långsökt.

Har talat med personal på boenden som kokar gröt för de gamla är hungriga. Tack vårdpersonal för att ni räddar situationen! Gröt gillas ofta av våra äldre så det är bra. Så blir man då mätt i alla fall. Men då får vårdpersonal som ska göra annat ordna maten. Vad behöver vi då kökspersonalen till?  
 
Nämnden köper maten av sig själv till sin egen verksamhet. Hör hur det låter. Men det är verkligheten. Så nu måste nämnden se till att köksverksamheten lagar mera mat för att nämnden ska vara nöjd så att de vi har i vår verksamhet (de äldre) ska kunna äta sig mätta.
 
Hur hade det sett ut om det varit en extern utövare som levererat för lite mat? Hotell Vännäs var en av aktörerna som räknade på maten och det kunde ha varit därifrån maten kommit istället. Då hade man nog från förvaltningen o flera andra håll skrikit högt ifall det varit för lite mat. Nu när upphandlingen föll till verksamhetens egen fördel (även om det inte gick riktigt rätt till) så gör man tydligen som man vill. Har man räknat fel så nu måste man skära ner portionerna för att få debet o kredit att gå ihop?

Frågan ska nu först diskuteras på AU och sen måste vi också som jag ser det ta den i nämnden. Så frågan lever i allra högsta grad vidare. Detta måste vi gå till botten med!

6 kommentarer

  1. Håkan

    Ja.
    Avtalet med ”interna leverantören” gäller väl från februari, och då upplevs det ju konstigt om man kan kalla det ”inkörningsproblem” så sent som i oktober…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.