Företagsbesöket blev inte av.

Som ni ser av VF:s rapportering så har distriktet i Västerbotten tackat nej till ett besök av Mats Odell vår gruppledare i riksdagen och tillika utmanare på partiledarposten.

Jag som annars jagar besök till länet av riksdagsledamöter, ministrar och partiledning. Men ett tydligt syfte som Mats hade med besöket var att tala om sin partiledarkandidatur. Eftersom en helt enig distriktsstyrelse har nominerat Göran Hägglund så tycker vi att det inte finns anledning att sitta o samtala om en annan partiledarkandidat. Vi tog för givet att han ändå skulle göra sitt företagsbesök. Men det uteblev också.
 
Kväser vi då demokratin? Ja en del kanske tycker kanske så. Men det är skillnad på när C tidigare och nu V har sina partiledarkandidater som åker runt i landet. De har en öppen process och deras tidigare partiledare har avsagt sig återval. Då är det helt rätt att åka runt och förankra med gräsrötterna.
 
När det gäller Mats Odell så har han utmanat sittande partiledare som inte avböjt återval. Det är en avgörande skillnad.
 
Jag har haft högsta förtroende för Mats Odell i sin politiska gärning och som partiets andre vice ordförande under lång tid. Men det är också just detta som gör att man kan ta sig en funderare. Han har suttit som v ordförande under lång tid varför har han inte sett till att vi förändrat politiken i den riktning han velat. Han har ju haft alla möjligheter. Men nu helt plötsligt så sågar han allt han själv varit med om att besluta för han tycker att det ska vara en annan tingens ordning. Det är mot bakgrund av detta förtroendet faktiskt får sig en knäck.
 
Göran Hägglund är inte problemet för vårt parti. Det finns andra orsaker varför vi så otydligt kommer fram med vår politik. Och en del av detta rår vi för själva när vi rör till det på detta sett i ledningen. Sen har vi alldeles för många som inte accepterar och följer de beslut som fattas i partiet i demokratisk ordning. Utan man kör sitt eget race. Så inte är det så kontigt att vi blir otydliga.
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.