Firande av rang!

I går var jag på ett luciafirande av rang.

Alla som är föräldrar vet vad detta med Lucia innebär. Man har lyssnat på luciatåg ända ifrån förskolan och man applåderar och applåderar fast det rent musikaliskt finns en hel del att hämta. Det liksom krävs kärlek till barnen för att orka lyssna.

Men igår var jag på Midgårdsskolans luciafirande. Och det var verkligen både vackert och storslaget. Bl a så var det drygt 100 pojkar som också förgyllde ljusdrottningens glans. En mycket vacker sång inte i fler stämmor än de mindre luciatågen brukar ha utan liksom mer stämda stämmor tillsammans med stråkorkester under ledning av Lage Forsberg gav verkligen en vacker och stämningsfull konsert. Finns två korta klipp som du kan se här o här.
 
Lovade skjutsa några av dotterns klass till landstingshuset där de lovat förgylla landstingsfolkets vardag. Och det blev en trevlig föreställning även där. På lappen vid ingången till matsalen stod det: Musiken bjuder Midgårdsskolans musikelever klass 2 på samt lussebullen och pepparkakan bjuder Jonas Raastad på.
 
Det var som bekant Landstingsstyrelse denna dag så politikerna var lite extra många där mot en vanlig dag.  Efter framträdandet kom landstingsdirektören Jonas Raastad fram och vi språkades vid lite. Han tittade på min videokamera och jag konstaterade lite med glimten i ögat att jag nu brutit mot ditt förbud att filma/fota i landstingets lokaler utan tillstånd. Att tolka av hans sinnestämning så kommer denna överträdelse nog inte att beivras.  Men vi resonerade lite i frågan och några andra frågor där landstingsstyrelsen skulle fatta beslut under eftermiddan.
 
Klart är att vi har en landstingsdirektör som vågar ta tag i saker och fatta beslut. Det behöver vi. Hans avslutande kommentar var lite frisk: – Vi har tänkt att det ska märkas mer från landstinget i Västerbotten, men trodde inte att vissa saker skulle få sådana proportioner som t ex fotoförbudet.
 
Min ombudsmannafundering (yrkesskadad) blir följaktligen: Kanske landstingsvalet inte blir det ”glömda valet” 2014.
Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.