69 – 31

Fortfarande håller vi på med vårt extra riksting. Nu pågår partistyrelsevalet och rösträkningen av den ska nu delges. Så vi har nog nån timme till innan vi kan lämna rikstinget. Det är väl för alla känt att det är Göran Hägglund som fortsatt är vår partiledare. Det är jag glad för. Röstetalet föll med 198 röster för Hägglund och 88 röster för Odell. Så jag pratade om 72 % tidigare men jag får backa till 69 % så riktigt tokigt gissat var inte resultatet.

Maria Larsson utmanades som 1 v ordf. av Ebba Busch och där föll röstetalet med 155 för Maria Larsson och 122 röster för Ebba Busch.
 
När turen kommit till 2 v ordf. så var valberedningens förslag David Lega. Bengt Germundson som var nominerad som 2 v ordf. meddelade att han inte ställde upp när Göran Hägglund blev ordförande. Han hade meddelat det tidigare men det är nästan som att meddela att jag inte vill leka i sandlådan när nån annan har spaden. Men David Lega hade ingen motkandidat och valdes enhälligt med acklamation.
 
Innan valet så var det många som begärt ordet för att plädera för David men eftersom det inte fanns någon motkandidat så begärde David ordet och bad att det inte skulle vara någon plädering för honom men han sa på sitt alltid humoristiska sätt att för hans ego så får man gärna mejla vad man tänkt säga. Och naturligtvis nerdrog han många skrattsalvor.
 
Nu kommer nog valberedningens förslag att bli aktuellt rakt igenom i o f sig kan det bli någon förändring på någon person i PS bland ersättarna. Bl a var Leif i Norrbotten nominerad men för att vi i Norrland ska få igenom måste vi samordna och jag har inte fått den nomineringen förrän nu så det fanns inte möjlighet att förankra det namnen så jag tror det kommer att falla. Det krävs liksom strategi för att få in ett namn utanför valberedningens förslag men det har vi lyckats med tidigare om man agerar taktiskt.
 
Så mötet håller nog på till en bit över midnatt.

4 kommentarer

  1. Kalohux

    Hej.

    Jag undrar om jag verkligen är den enda som ser det kontroversiella med att kalla sig Kristdemokrater samtidigt som man deltar i pride-parader och jämställer Islam med Kristendomen?

    Borde ni inte i så fall byta namn till Liberaldemokraterna för att kommunicera er politik med er potentiella väljargrupp?

    Helt säkert är att ni aldrig kommer att få tillbaka konservativa kristna väljare efter dom senaste årens freakshower.

    Jag skulle verkligen uppskatta ett svar eftersom det känns som att jag håller på att förlora förståndet och att ingenting verkar höra ihop med verkligheten längre.

    Mvh, Kalohux.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Kalohux (2012-01-29 16:24)
    Nu måste vi reda ut begreppen. Kristdemokraterna är det enda parti som inte deltar i pridetågen som parti. Däremot så hade KD Stockholm i år valt att ha ett tält på området där man pratade politik. Sen om någon enskild medlem deltar i tåget kan det inte lastas partiet.

    Sedan jämställer vi inte kristendomen med islam. Vi har tack vara KD i skollagen fått en skrivning att kristendomen ska ha en särbehandling eftersom det tillhör vår kultur. Så dina påståenden stämmer inte alls!

    Dessutom så söker vi inte någon speciell kristen gren som ska utgöra våra väljare. Utan våra väljare är sådana som gillar vår ideologi t ex om den lilla enskilda människan, om civilsamhället, om det okränkbara värdet etc. Vi har dem som röstar på oss från alla samhällsklasser, sexuella läggningar, hudfärger etc.

  3. Kalohux

    Tack för ditt svar, då är det media som framställer er politik helt annorlunda än hur du här framställer det då.
    Min analys blir i så fall att KD:s ”kris” beror till 100% på dom då och att det inte finns något ni kan göra för att vända trenden annat än att då möjligtvis bli kompis med några journalister, så att dom börjar återge det ni faktiskt står för istället för att ljuga.

    Tack igen för ditt svar och för att du publicerade min kommentar, dessa frågor brukar sällan besvaras av någon konstig orsak.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Kalohux (2012-02-05 00:31)
    Det ligger en del i det du säger att media har en agenda och speglar inte alltid verkligheten. Men visst finns det mycket som KD kan göra för att bli tydligare som parti. En sak är att vi alla talar med samma tunga. Finns många kristdemokrater som kör sina egna race och inte alltid lyssnar till vad som beslutas i partiet. Det skapar otydlighet. Så bl a detta o lite till kan vi själv göra för att vända trenden.

    Vill ge dej ett exempel hur politiken kan vinklas. Som du känner till så vill vi att föräldrar själv ska bestämma över sin barnomsorg. Men då vi läggar fram några olika förslag så säger man att vi vill att kvinnan ska vara hemma och inte arbeta. Det har vi inte sagt en minut. Pappan kan lika gärna vara hemma. Det enda vi vill är ett människor ska få välja själv utan samhällets påverkan.
    En liten bild hur fel det kan vinklas många gånger via media.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.