27 % ökning.

416 000 personer kan inte ha fel. Det är nämligen så många personer som nyttjat avdraget hushållsnära tjänster under 2011. Det är en ökning med 27 % sedan 2010.

Som bekant är vänstersidan väldigt kritiskt till hushållsnära tjänster. Och då skulle jag vilja få förklarat varför det ska vara avdragsrätt på det män gör som t ex snickrar och murar, men inte på hushållsnära tjänster som i stor utsträckning utförs av kvinnor. Naturligtvis är det inte enbart kvinnor som utför dessa avdragsgilla tjänster.
 
Varför är kvinnors insatser mindra värda i en vänster orienterad politik som kallar sig feminister? Jag får inte detta att gå ihop. Det finns många kvinnor som har startat egna företag inom städbranschen som man kanske drömt om under många år.
 
Visst är det läpparnas bekännelse att kalla sig feminist och vara emot hushållsnära tjänster!
Etiketter:

2 kommentarer

  1. Thore

    Tyvärr så har vi olika uppfattningar i denna fråga. Tycker att denna tjänst är bra, men den skall inte vara avdragsgill. Genom alla avdrag som aliansen gjort så har detta påverkat både kommun och landsting, genom mindre skatteintäkter. Tycker att det orättvist med en reformer som slår mot de svagaste, med bland annat höjda egenavgifter vid sjukdom.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Thore (2012-01-31 13:03)
    Avdrag har alltid funnits och det skatteunderlag som varje kommun, landsting får är absolut inte mindre i kronor o ören nu än tidigare.
    Sen förstår jag inte kopplingen att för att man gör avdrag så ska det slå på de svagaste. Den logiken är inte helt korrekt utifrån avdragsrätten etc. Men retoriken känns igen men behöver inte vara korrekt för det. För att ditt påstående ska vara korrekt krävs en del andra faktorer också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.