Nu kommer bevisen!

Nu kommer bevisen på vem som vill låta föräldrarna själv bestämma och ge dem fullmakt att själv utforma sin barnomsorg utifrån det egna livspusslet.

Alla vet vi hur föräldrar sliter med att få livspusslet att gå ihop. Det är fullt upp. Man ska hämta o lämna på dagis, fixa maten och sen är det egna kvällsaktiviteten och barnens aktiviteter och sedan ska man också hinna koppla av och umgås med varandra.
 
Det är just det senare som är så viktigt. Vi håller på tappa kontakten med varandra i all stress. Många undersökningar visar att barnen mår allt sämre trots att vi har det så materiellt bra. Är det så konstigt?
 
Kan barnen känna sig behövd i denna karusell o jäkt? Får barnen var barn?
 
Här skiljer vi olika partier oss åt. Som ni ser av gårdagens inlägg så vill vi göra möjligheten för föräldrar ännu större att själv bestämma över sin vardag och kunna vara hemma längre med sina barn om man vill det. Det är ingen som tvingar någon till någonting. Utan vi tycker att samhällets uppgift är att se till att ha ett smörgåsbord av barnomsorg för att du som förälder själv ska få välja det som passar bäst.
 
Sen kan ni se reaktionerna från våra regeringskollegor.
Argument som att stå vid spisen o föda barn florerar visst fortfarande – pinsamt vem har sagt eller antytt nåt sånt?
Jämställdhetsbonus ska finnas kvar trots att undersökningar visar att den inte allts fyller sin uppgift utan går till dem som ändå tänkt vara hemma.
 
Man pratar hela tiden om arbetslinjen, karriären, man pratar om sitt eget bejakande, man pratar om än det ena än det andra men glömmer det viktigaste.
 
Vem talar om barnen? Vem lyssnar på barnen? Vem är intresserad att verkligen ta in varför barn mår dåligt idag? Och vem vill göra något åt det?
 
Jag är otroligt glad att tillhöra ett parti som tar barnens villkor på allvar. Som vill lyssna på hur barnen har det och utifrån dem utforma barnomsorgsalternativ. Det är bara så ytterst beklagligt att vi verkar vara ensam som vill det. Kan det vara för att barnen inte har rösträtt?
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.