”En sällsynt dag”

Det där med att det är skottår i år är ju ingen nyhet. Men det känns som att det var egentligen bara på skottårsdagen som jag inte har skottat snö. Ja okay det kan ha varit någon eller några till också.

Men att det är skottår har inte nåt med att vi måste skotta snö att göra. Det är nämligen så att solåret har 364,2422 dagar på ett solår. Och för att det ska stämma med vårt kalenderår så måste vi vart fjärde år lägga till en dag. Och det är därför det är skottår.
 
När jag ser solårets dagar i decimaler så kommer jag osökt att tänka på en del anställningar i vår kommun som ser ungefär likadan ut, alltså med så många onödiga decimaler. Man kanske har haft solåret som förebild :-).
 
Denna dag har man sedan tidigare uppmärksammat sällsynta sjukdomar. Så årets ”En sällsynt dag” gick av stapeln för andra gången igår. Idén kom från Riksförbundet Sällsamma diagnoser och firas i 56 länder. David Lega är initiativtagare till ”David Lega stipendiet” som delas ut till någon med en mer udda diagnos just på denna dag.
 
Så på bilden här intill ser ni årets stipendiat Lina Wadenheim och Socialministern som delade ut stipendiet tillsammans med instiftaren av stipendiet David Lega. Förutom äran så erhåller stipendiaterna 25 000 kr. 2008 års stipendiat var Sandra Derbring.
Etiketter: , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.