Förkovran!

Nu ska jag förkovra mig. Detta med att läsa böcker är inte min grej. Vet inte hur många böcker jag har börjat på utan att komma från pärm till pärm. Får liksom inte tid eller ron till den avkopplingen. Jag önskar jag vore bättre på det, och i den förhoppningen besökte jag bokrean för några dagar sedan.

Och med risk att bli stämplad som nördig så köpte jag dessa två böcker. Dels Thomas Boströms bok om socialdemokratin inifrån och så boken ”I väntan på Mona Sahlin”. Lägg då till att jag redan i min bokhylla har ett par böcker som Göran Persson har skrivit och jag tror det är tre böcker om Olof Palme. Man kan nog säga att jag möjligen har läst fler böcker om socialdemokratin än många socialdemokrater själv gjort.
 
Och vän av ordning börjar kanske fundera. Men jag kan försäkra er att jag inte håller på byta parti. Även om jag hela tiden får olika förslag i den riktningen.
 
Det finns många böcker i min hylla med olika ideologier. Men det ska bli intressant att läsa Thomas bok om Makten, myglet, politiken.  Liksom det var intressant att läsa Göran Persons bok där han beskriver hur ensamt det ändå år på toppen.
 
Han beskriver att det är många människor på möten etc. men när det ska fattas impopulära beslut och man går och funderar på dem, så är man oftast ensam. Och så är det säkert. Har av kommunalråd på närmare håll också fått den bilden serverad. Inom politiken är vi inte bra att stötta varandra på det rent mänskliga planet. Och vad jag förstått inte minst inom det Socialdemokratiska partiet behöver man bli bättre även på den punkten.
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.