Snurrigt värre!

Det är snurrigt i Umeå. Då tänker jag inte på att Lennart Holmlund har blivit snurrigare utan vägarna. Det har ju faktiskt varit förhållandevis lugnt fast han är i Thailand.

Det är ju då han brukar skapa rubriker med sin blogg. Och så är det i o f sig idag. Själv måste jag säga att jag gillar Holmlund. Han är rak o ärlig och säger det han tycker. Det borde vara fler såna i vårt samhälle. Men visst ibland måste nog även Holmlund nyansera sig, åtminstone för att blidka sina partikamrater.

Men vill lämna Herr Holmlund för denna gång och fundera på vägarna. Vårt kansli ligger efter ÖK och det är ju inte speciellt långt när man kommer till stadskanten från Vännäs. Men jag passerade inte mindre än 9 rondeller på vägen hit.
 
I o f s så skjutsade jag även dottern till Midgårdsskolan och det bidrag till några snurrar till. Men jag gillar rondeller. Trafiken flyter på rätt smidigt. Kom ihåg när rondellen på Ersboda kom till. Bodde då på Teg och jobbade på Ersboda. Den första stoppet man fick göra var över E79 viadukten och sen en 4-5 stopp och ibland mer innan man kom upp mot rödljuset för att svänga vänster mot Ersboda.
 
Men när rondellen kom så flöt det på och restiden till jobbet förkortades med minst 20 minuter. Så rondeller är bra.  
Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Åsiktsmaskinen

    Jag håller med, cirkulationsplater är bra!

    De är billigare än trafikljus, kräver mindre underhåll än trafikljus och är säkrare för trafikanterna än trafikljus.

    Alltså en win-win-win situation! 🙂

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Åsiktsmaskinen (2012-03-13 22:39)
    Men då är vi ju överens. Det finns bara ett problem och det är att alla inte kan köra i rondeller och det kan ställa till det ibland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.