Polisyrket.

Det håller på vara populärt att vara polis.

Det framgår av ansökningarna till Polishögskolan hösten 2011. Det var inte mindre än 7050 st som ansökte att få en av de 303 åtråvärda platserna.

Det är bra att även polisen är blandad vad avser kön samt var man kommer ifrån. 38 % var kvinnor och 19 % hade invandrarbakgrund.
 

Vi kommer behöva många poliser framöver. Så det är bra att det finns stort intresse. Spännande att se om denna trend håller i sig.

Fick för en tid sedan i Polisstyrelsen väldigt intressant statistik från polisens arbete i Västerbotten som finns anledning att återkomma till längre fram.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Maria

    Nu diskrimineras svenska män till antagning för utbildning till polis. Det är inte bra att utbilda administratörer och byråkrater, då det som behövs är poliser ute på gatpr och torg.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Maria (2012-03-25 14:45)
    Jag tycker det är bra att det även är kvinnor som utbildar sig till poliser. Åkte fast för fortkörning för nåt år sedan och det var två kvinnor o en man i den patrullen. Och dom var så trevlig så jag sa till dem när jag satt i bussen att det faktiskt känns bra att bidra till eran lön. Så trevliga var dom. Har tidigare åkt fast där polismännen enbart varit bemästrande herrar och jag måste medge att det var betydligt trevligare när det också var kvinnor inblandade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.