Borde lämnas vid gränsen till Sverige!

Det är verkligen bedrövligt att det fortsatt kan ske hedersrelaterade mord i vårt land. Det måste vara något som man borde lämna vid Sveriges gränser…som Birro har uttryckt det. Sverige svek denna unga kvinna som säkert såg detta landet som sin möjlighet att få ett värdigt liv.

Men det är skrämmande när hon sökte hjälp hos kommunen men inte fick ett skyddat boende för att man ansåg det vara för dyrt.
 
I Norge går de betydligt snabbare att få ett skyddat boende när sådant behov uppkommer. De har nämligen ett antal boendemöjligheter i landet som staten tar kostnaderna för. Så då drabbas inte kommunen av kostnaderna.
 
Man kan fundera hur den socialsekreterare mår som avböjt skyddat boende för att man gjorde bedömningen att det skulle bli för dyrt. Och sedan nu får ta del av uppgiften att hon mördas. Jag vill inte byta med honom/ henne. Inte underligt att kommunen inte vill kommentera. Hoppas Socialstyrelsen ger den skarpaste typen av kritik.
 
Men detta kan faktiskt hända på fler ställen. IFO kontot hos kommunerna har ofta inga stora pengar att hämta. Så ett avböjande på detta sätt kan faktiskt hända igen.
 
I vår kommun är av olika orsaker IFO-kontot också överskridit. Så jag hoppas att vi inte får vara med om att något liknande händer i Vännäs kommun. Det vore ännu mer än tragiskt.
 
Jag är glad att regeringen nyligen har tillskjutit medel just för att stävja våld i nära relationer. Men detta hann inte heller få verkningsgrad innan mordet var ett faktum. Tragiskt!
Etiketter:

4 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Svar till kurt björk (2012-04-29 07:40)
    Håller med! Det får vara slut på denna ”tolerans” och feghet. Vi kan inte acceptera detta i vårt land. Finns också som jag ser det en rädsla för muslimer då man inte tar tag i denna fråga på allvar. O tolerans krävs!!!!

  2. Krister Klermalm

    Socialförvaltningen brister inte bara skyddad boende åt hedersrelaterade, utan också utsatta kvinnorna över lag samt män kan bli utsatt av våld. Kommunena hanterar inte tillfredställande där det inte lyssnas ens av politiker. I överlag borde skärpning av lagen såsom styrning kring ageranden med händelser i livet för den enskilde. Här handlar även för de som är i ekonomisk eller/och alkohol beroende, där misskötsel förekommer.
    Handlings beredskap skall finnas till hands tydliga ändå flexibla av åtgärder att agera innan någon går under.
    Rättssäkerhet har brustit år efter år som jag och någon mer som har påtalat ändå kommer frasen ”kan inte gå in på enskilda fallet”, så förbaskad nonchalant attityd till medborgarna, särskilt ifrån en som kan lagen kör över en

    Det är inte muslimen i sig är det som är felet, utan det patriarkata kulturen av föråldrad synsätt på kvinnor och om så ett skevande om heder. På andra håll i världen som inte har det är kvinnosynen förnedrande och kränkande också där.
    Det är populistisk anse att islam skulle vara boven till detta utan den mänskliga faktorn.
    Jag förespråka tolerans emellan varandras tillvaro så läng det inte skadar eller annat hos individen.

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till Krister Klermalm (2012-04-29 11:33)
    Känner väl till hur socialförvaltningen fungerar och i mångt o mycket gör de ett bra jobb utåfrån de lagar o paragrafer som styr verksamheten.
    Men ibland missar man och framför allt denna gång.
    Men det är inte så enkelt när behoven är stora och politiken säger spara. Då hamnar förvaltningen i ett knepigt mellanläge vilket inte är så lätt.

    Nej inte är det Islam som rår för detta. Men just inom Islam har man en knepig kvinnosyn. Det jag menar är att det finns en rädsla från samhällets sida som inte är sund mot islam. Man är liksom rädd att ta tag i saker för Islam blir en sån makt därför man känner till de militanta muslimernas taktik och den är man rädd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.