Förväntansfull vår!

Det är verkligen ombytliga tider. Och då tänker jag inte på någon opinionsmätning i första skedet utan på vädret.

Igår så kom krattan fram och gräsmattan runt huset som varit bar längst fick smaka på den rispiga krattans rivande drag. Gräsmattan blev genast lite grönare och så kom liksom den där känslan i kroppen att nu äntligen är det sommar.
 
Men döm om förvåningen när snön börjar ligga kvar på marken och det krattade gräset bara blev vitare och vitare redan i går kväll och nu på morgonen alldeles vitt. Man önskar sommar men det snöar fortfarande men hoppet spirar. Då kom faktiskt tanken på opinionsmätningarna.
 
Kan det vara så att det snöar i opinionen just nu. De rödgröna har lite övertag. Men när det fortsatt närmar sig vår (valet) Så kommer man ihåg vem som skött ekonomin under krisen och faktiskt trots kris lyckas bäst i Europa, även om inte riktigt allt är till belåtenhet. Så väljer man ändå att lägga sin röst på alliansen och våren fortsätter.
Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. lf

    Jag pratar bara politik som bloggkommentator på politikerbloggen.Hur man har har krattat sin gräsmatta eller vad man har grillat m.m.tillhör privatlivet och kan kanaliseras på annat sätt.
    Men då det blir politik så har du nog all anledning att känna dig oroad.Opinionsmätningar för ditt parti är skrämmande och det går kanske inte att luta sig mot moderaterna längre,de har har nog all anledning att rädda sig själva.Om den politiska våren fortsätter med alliansens ökade klyftor och utanförskap så är det nog lite till vår.Man kan då säga att hösten redan börjat.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till lf (2012-05-05 19:20)
    Visst opinionssiffrorna för det parti jag företräder är inte bra. Men det är inte val nu och det hinner hända en hel del innan 2014. Men det går fort. Sen har det visat sig, vilket de som forskar på detta bekröftat, att vi som litet parti ändå alltid legat dåligt till mellan valen gör att jag inte känner mig orolig för att vi hamnar under 4% spärren.
    Men däremot så bör det pratas ihop sig i alliansen hur man ska profilera skutan. Vilket jag också vet att det görs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.