Bokslukare?

Mötte bokbussen i morse på vägen till Umeå. Då tänkte jag att detta är en samhällstjänst som jag inte nyttjat och nog mest troligt inte kommer nyttja heller.

Det är på så vis att det var otroligt länge sedan jag läst en bok från pärm till pärm. Tror nästan det inte hänt sedan man läste Onkel Toms stuga. 🙂 Tyvärr vill jag säga. Många säger att det är avkopplande att läsa en bok, och den avkopplingen får man ju inte om man inte läser boken.
 
Men tro inte jag inte läser. Det är otaliga böcker som jag passerat en bra bit in i boken men det kommit annat mellan innan den bakre pärmen nås.
 
Och med risk för att få nördstämpel så har mina ögon valsat över tonvis med handlingar, protokoll etc både kommunala, regionala och statliga utredningar. Inte minst handlingar inför mitt uppdrag i Hovrätt där det är förundersökningar och domar som ska tas del av.
 
Sitter i regionstyrelsen idag och handlingarna till dagens sammanträde är på 655 sidor. Så nog finns det handlingar att plöja igenom.
 
Så lite skamset ställer jag frågan. Är jag en handlingsnörd? 🙂

3 kommentarer

  1. lf

    Var det där en vinkling till att inställa bokbussen.Den den behövs inte.
    Förresten i din meritförteckning har du ”gått igenom livets hårda skola”.Vad menar du med det?Förklara för oss vanliga.

    Du kommer inte att utnyttja bokbussen nej,nej.
    Jag tror uppriktigt att du skulle må dra av att läsa något annat än protokoll m.m.
    Jag föreslår att du börjar med att läsa en bok av Dalai Lama utgiven av Svenska förlaget med titel ”om livet och döden”.
    Då blir nog protokollen inte så viktiga.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till lf (2012-05-25 19:10)
    Håller med jag borde ta mig tid att läsa böcker för jag har hört att det är avkopplande. Men vad gäller djupare böcker så är jag absolut inte främmande med dem. Men det jag redogör här handlar om skönlitteratur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.