Tillycke med dagen!

Idag är det nationaldagen. Men vi är dålig på att fira den. Även om vi på senare år har blivit lite bättre. Nu är det ju också en röd dag. Och det pågår aktiviteter lite här o där i vårt land.

Men vi är hästlängder efter vårt grannland Norge när de firar sin ”syttene maj”.
Då börjar dagen med en extra god frukost och sen firar men tills man går ock lägger sig och det är tåg och aktiviteter hela dagen. Man är finklädd i sina ”bunader” och man hälsar alla man möter med ”Tillykke med dagen!
 
I Danmark är man ungefär lika dålig som vi på att fira nationaldagen. Dom har ju deras dag igår. Eftersom vi numera har 3 barn med familjer i Norge så har vi varit med o firat där och det är helt fantastiskt att vara med och lära oss att fira. Så om du ser en flagga som är både Norsk och Svensk och även Dansk så kanske det är min flagga. 🙂
 
Vi kommer fira nationaldagen på Gammlia i år. Orsaken till detta är att min dotter sjunger i Midgårdskolans kör som ska uppträda i samband med firandet på Gammlia. Och jag hoppas också få se några veteranbilar. Det är ju som bekant också veteranbilarnas dag idag. Jag har för övrigt inte hunnit ta ut mina ur vintervilan ännu. Hur ska man hinna allt?
Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Terttu

    Svensk Nationaldag har vi nu ”firat”. Jag lyssnade till en finskspråkig sänding i radio om hur vi sverigefinländare känner oss inför Svensk Nationaldagen. Nästan alla sa att de känner att de är finländare trots att de har bott i Sverige massor av år. Samtidigt konstaterade flesta av de intervjuade att de gillar att bo i Sverige tack vare att svenskarna är vänliga och toleranta människor. God Natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.