Hur avslutar du?

Hur avslutar du dina mejl? Tänk att det finns undersökningar på allt.

Läste just att hela 59% föredrar att skriva: Med Vänlig Hälsning som avslutningsfras på mejlen man skickar. Själv tycker jag det beror väldigt mycket på vem man skickar till. Inte helt ovanligt avslutar jag mejlen med: Hälsningar H-I. eller nåt i den stilen. Men som sagt så beror det förstås på vem man skickar till. Man att avsluta alla sina mejl med Vänlig Hälsning låter för mig lite högtravande. Naturligtvis så missunnar jag ingen en vänlig hälsning men ändå.

För en tid sedan körde posten en kampanj som hette skriv som du talar. Alltså så ska man inte vara högtidligare när man skriver än då man talar. Även om när man gick skolan så gillade inte lärarna när man skrev talspråk. Men där har tiderna förändrats och nu kan man se talspråk även i t ex handingar till myndigheter. Vilket jag dock tycker är lite opassande.
Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Märta

    Som du skriver beror det mycket på vem man mejlar. Är det någon jag tycker om och känner privat avslutar jag nog oftast med ett ”Kram!” eller liknande. I tjänsten är det oftast ”Hälsningar” och emellanåt ”Med vänliga hälsningar” också där beroende på vem mottagaren är.

    Ibland kan jag känna en avsaknad av ett halvformellt avslut. Delvis att använda i tjänsten när det inte är så jätteformellt, men även att använda privat när man vänder sig till t.ex. företag och andra professionella. Ett typ ”vi hörs” fast i skriftspråk. Jag har också lite svårt för talspråk i formella handlingar.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Märta (2012-06-19 07:33)
    Jag håller med dej att man kan lite sakna det formella ibland. Med dagens teknik är det så enkelt ett mejla eller sms:a till varandra så det blir lite annat förhållningssätt.

    Jag minns inte när jag fick ett personligt brev postvägen. Och om jag får något så blir man nog förvånad men inte dessto mindra glad. Sen om man får ett handskrivet brev så torde man väl sätta det inom glas och ram 🙂

    En fundering som man kan ha och som man tydligt ser en trend av är att språket förändras med dagens teknik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.