Från ovan!

I dag blev det en tidig morgon igen. Det är ju liksom inte min tid att vakna vid 5 snåret. Man har ju liksom nästan nylagt sig vid den tiden.

Sitter och provar Norwegians möjlighet att surfa en bit upp i luften. Sitter på planet till Stockholm. Ska ner på riksdagshuset för diverse möten idag. Bland annat så ska jag på eftermiddagen träffa äldreminister Maria Larsson och tillika vår förste vice partiordförande.
I dag kommer vi nog resonera om partiets ingång i budgetprocessen. Naturligtvis kommer partiet att fortsätta kämpa för pensionärerna.
 
Det är en märklig företeelse. Innan valet så pratade alla partier sig varma för pensionärerna. Hur viktig denna grupp är osv… Vad man inte sa var att det enbart var ett flörtande för ett få deras röster, verkar det som. För nu verkar det bara vara Kristdemokraterna som värnar denna grupp.
 
Vi kommer naturligtvis att kämpa för skattessänkning för pensionärerna. Det är pensionärerna värda. Som byggt upp vårt samhälle. Så vi kommer inte att ge oss. Och vi är utlovade av våra allianskamrater att detta ska ske så fort det är möjligt.
Etiketter: , ,

7 kommentarer

  1. B-G Wikström

    Fina ord men aldrig något resultat. Jag tror inte att KD verkligen driver sina frågor, det skulle ju vara för jobbigt, eller hur ? Så man har redan nästan innan diskussionen börjat vikt sig för moderaterna.
    Lika lite värt som ditt löfte att förbättringar skulle komma för svårt sjuka som utförsäkras. De som är mest utsatta av alla finns inte ens med på agendan längre. Tvärtom så kämpar man på för att utförsäkra och krossa så många som möjligt, och detta sker med KDs godkännande.
    Allvarligt talat : Tror du själv på vad du skriver om att KD kämpar för de utsatta ? Är det inte så att det enda som KD VERKLIGEN kämpar för, är att sälja ut allt som finns. Och att detta inte på något sätt görs för att vi vanliga ska få det bättre, utan för att vissa ska tjäna hundratals miljoner och flytta pengarna till skatteparadis.
    Tror du längre på dina egna ord ?
    Vad har blivit bättre med att riskkapitalbolag flyttar enorma pengar utomlands och förstör för skola, vård och omsorg, apotek, bilprovning ?
    Men att sälja bilprovningen till Cypern var så viktigt att staten lånade ut pengar till de som skulle köpa, eftersom de inte kunde köpa annars…
    Ser du verkligen inte hur snett allt gått ???
    Jag antar att det som vanligt inte kommer något svar…

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till B-G Wikström (2012-08-24 09:15)
    Jo denna gång ska jag svara med det är ABSOLUT sista gången om du vidhåller din otroligt dåliga debattnivå. Så ser jag en annan nivå på dina inlägg får du vara med annars inget svar. Så du väljer!

    Men du har rätt jag tror inte på det jag skriver. Nej B-G jag VET vad jag skriver. Det är en viss nyansskillnad i det, eller hur? Med den insyn jag har i förhandlingarna och de jag får information om så vill jag säga att vi ger oss verkligen inte för någon Moderatklubba eller något annat. I alliansen är det 4 partier som ska komma överens och det är ordentliga diskussioner innan man är överens. Så inte ger vi oss nej…..

    OM vi gett oss så hade vi inte tidigare fått 3 skattesänkningar för pensionärerna och det fjärde som vi får antingen detta är eller nästa år. Så hade inte KD funnits så hade dessa skattesänkningar inte ägt rum. Det är jag stolt över. Det andra du skriver som de belägger KD för inds jag inte ens svara på då det känns som att jag kommenterat samma sak till dej hur många gånger som helst. Jag tycker inte det gått snett. Men med dina vänsterögon är ju allt snett. Slutligen igen: Nej B-G jag tror inte jag VET…….

  3. B-G Wikström

    Oj vad du tar i. Dålig debattnivå ? Inte alls, tycker jag.
    Jag får ge dig rätt i att du vet vad som händer under förhandlingarna mellan partierna och det vet inte jag, givetvis är det så. Men, min känsla är att KD anser det så mycket viktigare att få vara en del av regeringen, att man inte står upp för sina hjärtefrågor. Det är alltså min uppfattning i frågan, jag har ju inte svaret. Är det dålig debattnivå att ha en uppfattning ?
    Givetvis är det svårt för ett litet parti att driva igenom sina frågor, men om man aldrig får gehör – ska man då vara en del av regeringen ?

    Min uppfattning är också att KD är det parti som hårdast driver alla avregleringar. Eftersom en överväldigande majoritet av Sveriges befolkning anser att det blivit totalt fel med dessa avregelringar medan KD försvarar dem med näbbar och klor, så blir ju KDs förtroende hos väljarna väldigt svagt, vilket man ser på opinionsundersökningarna.

    Jag tror att det är i denna fråga som våra åsikter går mest isär. Jag förstår inte varför det är så otroligt viktigt att sälja ut allt som finns till riskkapitalister i andra länder. Hundratals miljoner lämnar landet och verksamheterna. Och, vad har blivit bättre ?
    Min fru skulle hämta migränmedicin i förrgår. Det fanns inte en enda medicin hemma, utan tidigast idag… Det blev att åka in till Umeå. Hundratusentals blir utan mediciner varje månad när det enda som styr är kortsiktig ekonomi. Man förbjuder alla apotek att ha nästan någonting hemma, det är för dyrt.
    Min bäste Hans-Inge : Vad är det som är så bra med detta ?
    Vad är det som blivit så enormt bra med alla utförsäljningar ? På denna fråga har du aldrig svarat, så jag undrar om du verkligen tycker att det blivit så toppenbra ?

  4. B-G Wikström

    Såg du på nyheterna på SVT på morgonen ? Huvudnyheten var att det blivit mycket svårare för sjuka att få sina receptbelagda mediciner. Det kommer mer i kväll.
    En berättade att för att få ut sina 6 mediciner kunde hon behöva gå till 6 apotek. Det värsta är ju att det är gamla och svårt sjuka som drabbas hårdast av detta.
    Det är ju detta jag beskrivit för dig under ganska lång tid, men du har ju aldrig trott på mig, men jag antar att du inte kan blunda för vad SVT visar. Jag vet att detta är verkligheten. Jag får aldrig mina mediciner längre, utan måste alltid gå in flera gånger för att få mina mediciner.
    Allvarligt talat Hans-Inge : Tycker du verkligen att det var rätt att avreglera apoteksmarknaden ? Känner du någon person som tycker att det blivit bättre ?

    Och, vad tycker du om det som händer inom skolan ? Inom omsorgen ?

  5. B-G Wikström

    http://www.svtplay.se/video/271392/3-9-21-00
    Från Aktuellt kl 21 , ett stort reportage om att apoteken satsar enormt på smink och sådant, men att folk inte får sina mediciner. Du har ju hela tiden hävdat att jag har haft helt fel när jag berättat hur det blivit med apoteken. Vad är din kommentar nu ?
    Allvarligt talat : Tror du att det finns någon i Sverige som är förvånad ??? Ska ägarna på skatteparadisen kunna skicka många miljoner dit, så är det så här de vill ha det.
    Hur kan du så envist försvara avregleringen av apoteken, ja alla avregleringar faktiskt ?
    Tråkigt också att du kallar det låg debattnivå för att slippa svara.

  6. Hans-Inge Smetana

    Svar till B-G Wikström (2012-08-31 09:15)
    Om du säger att du uppfattar att KD ….. eller om du säger att det ÄR med stora bokstäver. Då tror jag du förstår vad jag menar med dålig debattnivå utan att behöva utveckla det ytterligare.
    Vi är inte det parti som hårdast driver avregleringar. Det är helt fel. Men om vi tittar på den avreglering som vi nu diskutera många gånger så ligger apoteket under socialdepartementen med Göran som chef. Så utifrån den kopplingen är det sant att vi drivit avreglering av Apoteket. Och det är jag fortsatt stolt över. Jag vill inte tillsammans med ett par diktaturländer i världen ha apoteksmonopol. Den tiden är förbi.

    Bara för att det inte fungerar tillfredställande på alla nivåer så behöver inte en avreglering vara negativ. Jag vet att det är problem med att man inte får sin medicin om man har många mediciner och det är inget jag försvarar tvärtom! Det gör mig irriterad. Aktörerna har ett avtal som ska följas och därmed punkt. Och jag vet att socialdepartementet med Göran Hägglund i spetsen jobbar med detta och låter absolut inte det bara rulla på. Men tycker du inte att det är bra att vi fått oändligt många apotek istället mot några få tidigare där man som apoteksbolag började inse att man inte ska finnas på liten ort etc. Nu är det fri konkurrens vilket gör att kunderna har ett utökat utbud. De flesta inser att det är en bra konkurrenssituation som kommer hålla ner priserna. Men med socialistiska ögon då är väl konkurrens på marknaden nåt av ondo. Nej jag är mer vidsynt och vill jobba bort de problem som nu finns och sätta ytterligare krav på aktörerna. Men att gå tillbaka tillsammans med ett par diktaturländer i världen till ett apoteksmonopol. Nej B-G det är inget för mig. Och rikskapitalbolag som kör pengar utomlands är varken jag eller regeringen gillande av.

  7. Hans-Inge Smetana

    Svar till B-G Wikström (2012-09-04 09:25)
    Har inte för avsikt att inta svara om du har vettig debattnivå. Men jag hinner inte alltid sitta på bloggen o svara direkt. Har aldrig sagt att du har fel. Har egna erfarenheter av detta och jag har heller aldrig försvaret att man inte har mediciner hemma. Detta har jag sagt till dej. Det finns ett tydligt krav på att apoteken inom 24 timmar ska kunna leverera den medicin du som kund ska ha. Och om den inte finns hemma så ska du som jag gjorde ställa krav. För det har du rätt till.
    Du säger att ingen gillar avreglering av apoteket. Här vill jag säga att du har helt fel. De kunder som insett att det i Sverige finns tusentals mer apotek är inte missnöjda med det. Sen att det finns mer att göra och mer krav att ställa på apoteken är inget jag motsatt mig. Men jag har ett vidare synsätt än att bara för att det inte funkar fullt tillfredställande så ska vi ha tillbaks det ”gamla” apoteket. Nej det ska ställas ännu större krav på aktörerna och större sanktionsmöjligheter så det ska funka bra. Men tillsammans med några diktatorländer åter inför apoteksmonopolet. Nej tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.