Rätt riktning!

Som vanligt läcker nu uppgift för uppgift i statsbudgeten. Det brukar vara nästa så att när budgeten ska presenteras så är allt redan känt. Men någon liten godbit brukar man dock spara.  

Som Kristdemokrat som driver frågor för pensionärernas situation så känns det bra att vi nu kan förstärkta bostadstillägget till ensamstående pensionärer. Som ni kanske såg av medias rapportering i går så höjer regeringen nivån på bostadstillägget för ensamstående pensionärer.

Bostadstillägget höjs med ytterligare 170 kronor till totalt 340 kronor nästa år för ensamstående pensionärer. Kan tyckas små summor men det är så viktiga kronor för den grupp det handlar om som rätt ofta har små marginaler.
 
I januari 2012 fick ålderspensionärer över 65 år som har bostadstillägg (BTP) 170 kronor mer per månad. Nu ges ett riktat stöd till ensamstående pensionärer med ytterligare 170 kronor i månaden. Därmed blir beloppet till ett hushåll lika stort oavsett om hushållet består av en ensam pensionär eller två gifta.
 
Satsningen stärker ekonomin för drygt 230 000 personer och kostnaden för staten beräknas till 430 miljoner kronor per år.
Men ni som pensionärer har mer att vänta!
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.