Dagens kommunstyrelse

Dagens kommunstyrelse är nu avslutad. Vi hade många och intressanta diskussioner.

Lite roligt hade vi också Jag har två citat som jag måste delge er. Inte för att de ska misstolkas eftersom citat lösryckt ofta får en annan betydelse än det var tänkt. Men lite roligt var det dock.  En kommunstyrelseledamot sa så här: – Och får jag inte igenom det så kan jag yrka på nåt annat…… Och ett annat citat: – Det kändes nästan som att vi inte visste vad vi skulle besluta om… 🙂 Vill bara ge en ledtråd att dessa två citat kom från ledamöter från majoritetens partier.

Vi hade både budget för 2013 och delårsbokslut att besluta om. Sedan backade vi i kommunstyrelsen på ett beslut som vi fattade i sommar. Det handlar om det beslut vi tog att förända detaljplanen för vägen mellan Vännäs o Vännäsby. Det har tillkommit information i saken och ny information som vi inte kan bortse ifrån. Dessutom för att utöva påtryckningar på Trafikverket så gav vi arbetsutskottet i uppdrag att se över den information vi nu fått och återkommer till kommunstyrelsen om vi ska föreslå fullmäktige att fatta ett annat beslut i frågan. Så frågan återkommer i ny intressant tappning.
 
Sedan hade vi två motioner från majoriteten. Det är lite underligt att majoriteten lägger motioner. Det ska man ju inte behöva göra då man har majoritetens uppdrag och möjligheter. Eller så har man som ledamot inte fått gehör via repskapet och arbetarkommun så man väljer att gå ut mer synligt den vanliga vägen.  Vi resonerade om motionernas att-satser och vi avslog några och gav bifall åt några att-satser.
 
Vi hade också upp hemsjukvårdsfrågan och det är ju en fråga som vi nu äntligen är framme med i beslutsgången. Jag har ju suttit i konstellationer på länet och jobbat med den frågan i ca 2 års tid. Så nu känns det bra att vi kunde föreslå fullmäktige fatta beslut om att överta hemsjukvården från landstingets regi. Tänk vad bra och jag hoppas att alla 15 kommuner kommer till samma ståndpunkt.
 
Vad bra för alla brukare som behöver hemsjukvård att slippa ha två huvudmän. Framöver kommer det enbart vara kommunens ansvar.
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.