Vad kommer ur skuggan?

Ja så är alla delar i alliansens budget offentliggjord. Och nu väntar vi med spänning på det alternativ de kommer att lägga som inte har en krona att fördela. Skuggbudget kallas det visst och är en ganska bra bild.

Så vi får se vad det kommer ut ur skuggan. Magdalena Andersson som redan tituleras som skuggfinansminister (i o f sig mycket knepigt att hon får den titeln redan nu, kan ju hinna bli nån helt annan innan valet) har ju när det gäller ekonomin utryckt att antal saker.
 
I mars uttalade hon sig och sa att regeringen var alldeles för snål i sina budgetramar. Hon ansåg att det fanns ett outnyttjat reformutrymme som hon tyckte regeringen skulle utnyttja. I april i år så uttalade hon sig igen och då var tonerna en annan (1 månad senare). Hon sa då att det var för sent att agera.
 
Och nu i samband med budgetpresentationerna pratar hon om en utspelsbudget och att man slösar med statens finanser på ett populistiskt och slösaktigt sätt. Alltså hon tycks ha tre olika åsikter vid tre uttalanden.
 
Är det så en skuggfinansminister agerar? Alltså ändra åsikt lite då och då. Vart finns trovärdigheten hos en sådan vindflöjel.
 
Se Västerbottens riksdagsledamot Anders Sellström debattera budgeten tillsammans med Borg och gänget i kammaren. Han har också insett orimligheten i Magdalena Anderssons bokutgivarkonst som han utrycker det.
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.