Olika bemötanden!

Sitter pondusen i kavajen. Eller varför behandlas man så olika om man har kavaj på sig eller inte.

Har vid flera tillfällen reagerat över hur man agerar och reagerar när man t ex ska göra affärer eller bara går in i t ex en bilhall för att titta vilka bilar som finns i hallen.
 
Går man in med t ex jacka och tittar runt så kan det ta en bra stund tills det kommer någon försäljare och vill hjälpa till. Inte alltid men rätt ofta. Har man istället på sig kavajen så vips har man en säljare som gärna vill hjälpa till på bästa sätt.
 
Sitter pengarna i kavajen? Eller trovärdigheten? Tror detta handlar om ett förlegat synsätt som nog var mer gångbart tidigare. Numera är modet så att man inte behöver ha kavaj för att se proper ut. Men synsättet sitter kvar.
 
Och som yrkesskadad säljare och försäljningschef så tycker jag det är intressant att se säljarnas agerande så jag har faktiskt hängt av mig kavajen i bilen innan jag går in för att se vilket bemötande jag får. Har jag fått vänta länge har jag t o m gått ut i bilen för att ta på kavajen och vips är det en säljare i hälarna :-).
Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Jag lärde på gymnasie utbildningen av min yrkeslärande, ja en som jobbade på Bilbolagets reserdelsavdelning, att vi ska inte döma ut någon av klädseln.

    Han berättade att de hade en praktikant på reservdels sidan som upplevde kunden något oförskämd. Kunden var kläd i blåställ och skitig och tyckte att kunden tog sådan plats och hård i tonen till honom som den här kunden gjorde.

    Vad praktikanten inte visst när han gav några sanningens ord att kunden var en av delägarna till Bilbolaget i staden. Yrkeslärarna fick lov bryta in och fick förklara att den här framfusiga mannen hade bråttom att få fram sina delar utan tanke på dig och du inte vet vem kunder är och sa vem det var.

    Så kontentan av det hela är; att du tar dig ett andetag och sedan bemöta kunden med god ton ändå och är det allvarliga be om stöd av kollegerna. För du kan inte döma kunden efter kläderna. Några dagar senare kom den här mannen igen med vanligtvis i sin kostym, så tittade de på varann och bara log åt det som hände.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Krister Klermalm (2012-10-09 22:13)
    Ja ytterligare ett bevis på samma tema. Inte ska man gå på klädseln när man ska bemöta folk. Men tänk att många ändå gör det!

  3. Krister Klermalm

    Men nu kom jag att tänka på en sak till. Att inte döma en efter ens utseende eller kroppsligen heller kan du göra det. Vem kan tro att armelös konstnär kan vara så skicklig med sina fötter, eller den som kan sticka med fötterna.
    Jag är ingen hejare på att sticka och den som gör med fötterna ligger jag lä med. Bara för att du är kort och ser ung ut så behöver du inte bliva dumförklarad eller inte är kapabel att förstå nåt av den anledningen.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Krister Klermalm (2012-10-09 22:35)
    Eller att man är född blond. Då blir man behandlad på annat sätt än om man färgar håret brunt.
    Ja det finns lite att fundera över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.