Äntligen! Men vad blev det?

Så har det äntligen hänt. Stefan Löfven har öppnat munnen i den fråga som så många funderar över.

Ska han regera tillsammans med Sjöstedt och pungslå folket på ännu mer skatt och i likhet med den förda politiken låta folk åter vallas in i bidragsberoende?

Eller ska han slå ihop sina påsar med språkrören så kan dom språka ihop sig så att man höjer bränslepriserna etc för alla transporter i vårt land och lamslår hela inlandet. Eller vill han regera med båda två?

Stefan Löfvens svar lämnar lite att önska och ger oss inte mycket svar på vilken politik som kommer styra efter valet ifall han ska regera. Han säger sig nämligen kunna regera med i princip vem som helst. Ja han säger att det går bra med vem som helst förutom SD.

Så det Stefan Löfven tydligt säger är att han är sugen på makten men inte vad väljarna får om man lägger sin röst på honom.  Nu förstår jag varför han å ena sidan säger att han inte gillar jobbskatteavdraget, men i samma andetag säger att han inte vill ta bort det om han kommer till makten.

Sån tydlighet i politiken har han ju lyft fram i flera frågor. Det alliansen inför vill han inte ta bort. Ändå vill han göra nåt annat. Vad vill han egentligen?

Håller med Göran Hägglund att det mest liknar ett mellanstadiedisco. Man nobbar dem som vill dansa o bjuder upp dem som ständigt säger nej. Så Löfven har öppnat munnen men nån tydlighet fick vi inte veta.

Etiketter: , , , , , ,

8 kommentarer

  1. Lage Jonsson

    Hej Hans-Inge.
    Hur känns det att företräda ett parti som ingen verkar behöva, Det är väl ganska symtomatiskt
    att en borglig frimiklare har Ingvar Kamprad som idol. En man som använt den svenska flaggan
    som företagssymbol och i nästa steg bedrivit skatteflykt å det grövsta. KD har inget på den politiska
    arenan att göra och valet 2014 så kommer väljarna att bevisa det. Konstigt med denna höga
    svansföring av ett parti som är i uttdöende. Börja redan nu att titta er om efter jobb ! gå till
    arbetsförmedlingen så får ni se vad ni ställt till med. Lycka till.
    M V H
    Vännäsbo

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jo jo. Som jag sagt till fler som sagt samma sak. Du kommer bli besviken på valdagen. Kristdemokratin behövs mer än någonsin. Se bara på kontinenten. Tyskland t ex. Tror inte du vet vad KD står för då hade du nog inte skrivit som du gjort. Möjligen behövs lite ideologiinformation. Varför jag har Kamprad som förebild är att det är få förunnat att starta sin verksamhet i en lada och cykla runt o säljer skruvar o på en mansålder är ett företag som är på allas läppar o finns i snart hela världen. Det är en bedrift. Ang jobb så söker jag jobb när jag själv anser det nödvändigt och mest troligt som tidigare utan att jobben förmedlas via AF.

  2. Lars Gidløf

    Hej

    Jag førstår desperationen från den mørka religiøsa høgern att Løfven ger besked, och det besked alla politiker borda ha kurage att ge, dvs de går till val før sitt egna parti.

    Alliansen kan man ju slå ihop till ett parti, Kd ær ju van att fuska sig till rikdagsplats mot folkviljan så varfør blir ni inte Alianspartiet?

    Men sæg nu, vad ær det ¨før bra saker Kd fått igenom, har Apoteken mer service nu, jag menar har apoteken samma varor nu lættillgængliga før de som behøver? jag vet ju att flera orter dær det nu finns flera apoteksbolag, dær finns inte de mest ovanliga och kostbara medicinerna tillgængliga, tack vare att apoteken ær før små.

    Så, vad har blivit bættre?

    Ær folket mer nøjda nu med vård,skola och omsorg æn føre 2006? Vad sæger de undersøkningar om detta?

    Och snælla, du som ”religiøs”, ljug nu inte på politikers vis utan svara rakryggat, har det t ex blivit bættre skolresultat, bættre i vården och t ex bættre før kunder hos apoteken?

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jag ska svara klart. Ja mycket har blivit bättre. Sen finns det fortsatt mycket att förbättra. När det gäller vården så har det hänt enormt mycket på landsbasis. Men fortsatt är det ju här i vårt län Socialdemokraterna tillsammans med Miljöpariet som styr landstingen så vi måste hålla isär korten. Så vänd din besvikelse ang vården till dem som styr. I de landsting som KD är med o styr ser vården helt eljest ut.
      Skolan är ett annat område man kan fundera mycket över. Vi är det land som satsat mest på skolan och ändå är det dåligt resultat. Jag menar att det beror på andra saker. Hur duktig pedagog du än så är det inte lätt att lära elever som inte är mottaglig för lärdom. Jag menar att många barn mår dåligt och orkar inte ta till sig lärdom. Man har ofta trasiga familjer, bor ena veckan hos mamma o andra veckan hos pappa etc. Det behövs fler vuxna i skolan det är jag övertygad om. Men inte säkert fler pedagoger utan personal inom skolhälsovården. Kuratorer och sjuksköterskor som har möjliget att se individen och hjälpa barn och unga till en trygghet o livet, så kan man sen vara mottaglig för kunskap.

  3. Åsiktsmaskinen

    Stora skillnaden är ju att CDU i Tyskland räknas som det allmänborgerliga partiet, medans KD i Sverige möjligen kan anses vara ett lydparti till Reinfeldt/Borg.
    CDU i Tyskland och KD i Sverige är två vitt skilda partier.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Säger du som inte har den insyn jag har. Vi är med bestämdhet inget lydparti. Däremot har vi ett samarbete som väl inte undgått nån som kallas alliansen. Och om man tittar tillbaka på de år vi varit med i den regeringsbärande alliansen har vi fått igenom många förslag. Så nåt lydparti till M är vi absolut inte även om det är din illvilliga tolkning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.