Kandidaterna är snart laddade för valrörelse.

Kristdemokraterna är i full gång med valrörelse.

I januari hade vi en regional utbildning som samlade flera hundra personer till utbildning på ett antal orter i landet. Den som var närmast här i norr var i Vännäs. Nu tar vi nästa steg och har kandidatutbildning på 7 orter i landet.

Vi samlas ca 600 kandidater på kommun, landstings samt riksdagslistorna till utbildning. Den närmaste orten vi har för oss i norra Sverige är Robertsfors. Så bara jag får bort all snö från bilen och klarar mig över plogkanten så ska jag åka dit och göra i ordning för dagen. Blir nog tyvärr några bortfall idag då vädrets makter satt käppar i hjulet för en del långväga kandidater.

Föreläsarna kommer från Luleå i norr till Stockholm i söder.  Själv har jag två pass. Ett pass innan lunch och ett efter lunch. Just passet efter lunch är ju lite spännande för då är matsmältningen igång hos alla kandidater och tröttheten kommer smygande så då sätter man föreläsaren på prov. Men det ska nog gå bra då ämnet är så intressant.

Extra roligt är att många av kandidaterna är nya och har inte stått på någon lista tidigare. Så kandidaterna är full av förväntan på hur valrörelsen ska fungera, och vilka uppgifter man ska gå in i.

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Här vet vi både våra möjligheter, styrkor och svagheter. Så vi kommer hålla hela loppet.

  1. John

    Under 4% i opinion och fortfarande optimist på seger i valet , försök å se nyktert på vad folk tycker om eran politik . Ni i KD är ju utrotningshotade pga eran IDIOTISKA politik . När ska ni vakna ?

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Ja idiotiska politik får stå för dej o ditt tyckande. Det är nog du som borde vakna och ta del av liggande information. SOM-institutet som har bättre koll än både du och jag tillsammans på opinionsmätningar säger att om folk visste vad vi egentligen står för så borde vi ha ca 13%. Sen att vi som mindre parti missgynans i opinonsmätningar säger flera institut. Så skillnaden från dagens opinionsmätningar till 13 % är massa fördommar och missförstånd. Så mot den bakgrundsfakta kanske du har vaknat och inser att det lönar sig att utbilda kandidater som ska bli vassa i valrörelsen till att berätta vad vi verkligen står för.

  2. Thomas svärson

    Det ryktas om att många av KD:s väljare överväger att i årets val lägga sin röst på partiet: [email protected] istället? Partiledaren för dagens KD är allt annat än den förtroendeingivande Alf Svensson, som ju stod upp för kristna värderingar på sin tid…

    Förmodligen hamnar KV under 4%, och drar på så vis ner KD:s procent samtidigt. Kanske detta behövs för att få partiledningen i KD att vakna upp ur sin anpassning till övriga befolkningens livsstil i dagens Sverige?

    mvh

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Ja hur många det verkligen blir låter jag vara osagt. Fråga du mig personligen så tror jag inte att det blir någon stor andel. Partiet är mer än partiledaren. Partiet driver det riksting har sagt och inte vad partiledaren har sagt. Men partiledaren är språkröret som syns utåt och har förstås sina mandat. Men i ett riksting så har jag samma bestämmare som Göran Hägglund. Att KV ska komma över spärren ser jag som lika osannolikt som att Socialdemokraterna ska lägga ner sitt parti. Men viss röstspridning är inte bra. Partiledningen är jag eftersom jag är rikstingsombud. Och jag är redan vaken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.