Så är vi igång!

Så är valrörelsens slutskede igång. Lars Adaktusson och Ebba Bush Tor visar här sina affischer.

Dom har härjat runt i landet länge redan men nu går valrörelsen in i den intensivare delen. Här i Västerbotten är tyvärr inte valtemperaturen så hög. Jag beklagar detta. En konversation med några personer jag träffade i går är nog ganska signifikant:

– Hur är det så här inför valåret som ombudsman?  – Jo det är förstås fullt upp att planera ett annat val mitt i en aktiv valrörelse. – Jo men det är ju länge innan valet än. – Nä inte är det så länge vi har ju ett val om lite mindre än en månad. – Oj det har jag missat det är ju EUval också. – Ja och du måste gå o rösta så vi inte får in främlingsfientliga partier i EU-parlamentet i ännu större utsträckning. – Ja absolut ska man gå och nyttja sin rätt att rösta.

Tyvärr är detta samtal nog inte unikt på nåt sätt. Men som valledare i Västerbotten kommer jag att göra vad jag kan för att höja valtemperaturen. Åtminstone kommer jag ha två meningar att säga till alla jag träffar fram till den 25 maj.

  • Visst ska du gå och rösta den 25 maj!
  • Och självklart är det bra om du röstar på en känd o aktad journalist som har varit i folks vardagsrum i flera år.  (syftar förstås på Lars Adaktusson)

Så ut o rösta nu och tala även du med andra hur viktigt det är att rösta för att vi ska få bra krafter i Europaparlamentet.

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Fredrik

    Det är ett svaghetstecken när ett parti tar in en kändis utifrån och inte anser sig ha bra interna kandidater. Det sänder en dålig signal internt.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Men om en person som råkar vara kändis hela sitt liv sympatisert och röstat på ett parti. Ska då inte den personen kunna vara aktuell för uppdrag? Ser hellre det som en styrka att även kända personer inser att KD har bra politik. Nog finns det andra i partiet men sällan någon mer lämpad än Lars.

  2. Oberoende Politisk Bedömare

    Det är såklart ännu bättre om vi röstar på ett parti som INTE aktivt försöker inskränka aborträtten i EU-parlamentet.
    Det står en såklart fritt att rösta på KD om man tycker att det är en bra idé. Jag och många andra tycker det inte.

    Gör om, gör rätt!

  3. Isak

    Vid förra EU-valet hade man en duktig tjej, vill minnas att hon hette Bohlin. Hon
    skötte sig riktigt bra och KD:s stora fråga var då att begränsa den skattefria spriten
    inom EU. Men döm om min förvåning när ett gäng KD:are på studieresa till Bryssel
    stannade och inköpte alkoholhaltiga drycker efter vägen. Synd på Bohlin att hon
    manövrerades ut av Alf Svensson.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Vet inte vilka du pratar om men vet att du har tjatat o menat att jag fyllt min bil, jag som inte nyttjar alkoholhaltiga drycker och du verkar inte ha kommit längre i din tanke än. Tycker synd om dej. Ella är en bra person som gör ett bra jobb i regeringens samordningskansli. Hon manövererades inte ut av Alf utan Alf fick helt enkelt fler röster och då har vi ett valsystem som helt i demokratisk ordning gör om listan så den som får mer kryss än det första namnet hamnar på översta platsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.