Höjden av hyckleri!

Nu är hyckleriet igång på fullt allvar. Den politiska mörkläggningen är uppenbar.

Det jag tänker på är att Socialdemokraterna här i Vännäs den 1 maj demonstrerade under parollen ”Ingen ung utan jobb”. Det är en paroll som alla kan ställa sig bakom. Vi har alldeles för hög ungdomsarbetslöshet och vi måste få det betydligt lättare för ungdomar att komma ut i arbetslivet med fler lärlingsplatser och praktikplatser. För kommer man inte ut i arbetslivet och får prova på arbetet kan varken ungdomen eller arbetsgivaren hitta varandra. Så vad är då problemet med denna paroll?

Jo det finns en enda fråga som den rödgröna regeringen är överens om. Och det är att man vill höja restaurangmomsen och höja arbetsgivaravgiften för att anställa unga. Alltså de unga ska få betala för bidragspolitiken. Då kan man verkligen fundera om man inte förstår kopplingar i vårt svenska samhälle.

Alltså om det blir dyrare att anställa unga och vi redan i dag har hög ungdomsarbetslöshet hur tror man då att man ska få fler i arbete? För mig ter det sig närmast absurt. När det gäller arbetsgivaravgiftsrabatten för att anställa unga ger det ca 4 miljoner till den kommunala kassan i dag. Alltså pengar som inte en S regering kommer ge Vännäs kommun. Utan här får vi allt vackert betala full nota.

Så pratar man i majoriteten i Vännäs att man får för lite pengar och när en politik som ger oss mindre pengar. Här slutar min logiska tanke att följa Socialdemokraternas tankemönster. Dom måste ha tappat nån logik efter vägen. Eller så vet man bättre men lurar väljarna. Men mej kommer dom inte att kunna lura i alla fall och kommer framgent också lyfta fram sånt som är ologiskt.

Etiketter: , , , , , , , , ,

7 kommentarer

  1. N-O

    Ungdomsarbetslösheten har inte blivit lägre av denna reform , däremot har vissa
    stora snabbmatskedjor kunnat öka sitt vinstuttag till ägarna RÄTT REJÄLT .

    De arbetslösa och sjuka har fått betala den politik som alliansen fört där företag
    inte anställer ungdomar om de inte får dom gratis via bidragslinjen……

    Det måste vara något fel när miljarderna rinner utomlands via privatiseringar
    av vård o skola medan man nu vill sänka sjukersättningar och införa fler
    karensdagar för att kunna sänka skatten ytterligare för de rika o besuttna !!!

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Det du påstår är helt felaktigt ang om reformen har gett jobb eller inte. Se vad rapporterna säger och inte vad folk tror. Men defakto så ska Vännäs kommunen betala drygt 4 miljoner mer.

  2. HIH

    Har du alldeles missat att restaurangmomsen inte lett till ökad sysselsättning !!
    Den siffra på ca 4000 st nya arbetstillfällen som det påstås ha gett , är baserat på löneökningen inom restaurangnäringen , sen hur mycket pengar som ägarna höjt sina löner med framkommer inte.
    Det enda som är säkert är att varje påstått arbetstillfälle kosta staten ca 1,5 miljoner(6000 miljoner / år) , vart tas dom pengarna ?.

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Är avsaknaden av bemötande från S helt enkelt bara ett tecken på man helt enkelt tiger och samtycker?

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Ja jag tolkar det på två sätt. 1 – att man inser att det är fakta och gruvar sig för att ta i frågan 2 – man vågar inte ta debatten med mig. Eller hur ska jag tolka det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.