Ta din rättighet som skyldighet.

Ja så är EU-valet i full gång. T o m media här i norr börjar intressera sig. Men det har tagit tid.

Du kan redan nu gå och förtidsrösta om du inte som jag vill spara det till valdagen. Men spara det absolut inte längre än valdagen. Det är bekymmersamt att i EU-valet röstar inte ens häften av de som är röstberättigande.

Vi ska komma ihåg att i en demokrati har vi rätt att rösta. I många länder är man avundsjuk på att vi har den möjligheten. Vi har den möjligheten och rättigheten men också skyldigheten att göra vår röst hörd så det inte kommer större andel mörka krafter in i parlamentet.

Så rösta måste du göra och då allra helst på en duktig journalist som vill ha rätt agenda i Bryssel. Den jag tänker på är mannen som varit i de flesta vardagsrum under lång tid och en av vårt lands skarpaste journalister. Så rösta på Lars Adaktusson det kommer du inte att ångra.

Känner du osäkerhet så kan du här läsa vårt valmanifest. Du kan också läsa Göran Hägglunds debattartikel i DN som klargör hur vi ser på EU och dess arbete framöver. Och kom ihåg att hela EU-projektet startades av tre Kristdemokrater.

Behöver du övertygas ytterligare kan du se valfilmen här.

 

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. B-G Wikström

    För en gångs skull håller jag med dig Hans-Inge ! Det är bekymmersamt att så få röstar. Vi har en demokrati vi ska vara stolta över, och det är då både vår rättighet men också ( tycker jag ) vår skyldighet, att rösta.
    Jag har redan röstat, och kan väl avslöja att inte blev det KD. Du brukar ju hävda att KD står för att besluten ska fattas så nära som möjligt, men samtidigt driver KD att allt fler beslut ska fattas av EU. Drömmen är väl att vår riksdag försvinner och allt som rör vårt land ska fattas av andra, i Bryssel. Eller ?
    Men som sagt : viktigast att alla röstar !

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Bra att du röstat. Men som vanligt belägger du andra partier utifrån din horisont saker som inte är sanna. Och jag vet och förstår också varför det i detta fallet är KD. Det har vi talat om. Du vill egentligen röst på oss men kan inte o då blir frustreringen större. Men det är inte sant det du skriver. Subsidiarieteten gäller i allra högst grad EU-parlamentet. Läs på och håll dej till det som gäller. Titta på det parti som du men all säkerhet röstade på vad de säger om EU:s makt. Då kanske du blir lite ödmjukare. KD är ett av de partier som tydligast driver att EU behövs men ska inte ha större politiska pekpinnar än behövligt. För övrigt är ju EU-samamrbetet startat av Kristdemokrater. Så åter läs på vad som står och som verkligen görs istället för att sila det genom dina egna glasögon. Sen kan man tycka saker vilket är helt annat än om man skriver att så här är det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.